MKSZ hírek

Párbeszédből születő megoldások

A 2021-es év közös fejlesztési céljaira vonatkozóan egyetértést, a cyclo-cross szakág versenyszabályzatával kapcsolatban további finomhangolást, valamint új országúti versenyötleteket hozott a következő évi tervezési folyamat részeként megtartott, immár hagyományos év végi szakmai fórum.

A szezonok előkészítésével kapcsolatos fontos kérdések megvitatása évek óta a versenyszervezők, nevelőegyesületek fokozott bevonásával zajlik, mert a jelenlegi elnökség a nyílt párbeszédet tekinti a folyamatosan fejlődő versenyrendszer alapjának.

A közös gondolkodás és a szakmai egyeztetések alapozzák meg a tervezést, a hatékony tervezés pedig lehetőséget ad arra, hogy a támogatási rendszer minél jobban illeszkedjen a szakmai célkitűzésekhez, és a támogatások időben érkezzenek meg a tagegyesületeinkhez, így az ő munkájuk is tervezhető, kiszámítható legyen.” – mondta Princzinger Péter, a Szövetség elnöke.

A fórumon megmutatkozott, hogy finomhangolásra szorulnak azok a pontok, amelyeket a cyclo-cross új versenyszabályzatával kapcsolatosan véleményesnek tartottak a résztvevők. A versenyrendszer részleteivel kapcsolatos parázs, ugyanakkor konstruktív vitát követően a versenyszervezők és a szakági tanács korábbi tagjai is kifejezték igényüket egy olyan megbeszélésre, amely a kérdéses pontokat még a Magyar Kupa sorozat első versenye előtt egyértelműsíti. Épp ezért a Szövetség vezetése mielőbb egy asztalhoz ül a szakmai érintettekkel, hogy az eddigi legtöbb versenyt magába foglaló cross szezont a tagszervezetek a legmagasabb szakmai színvonalon tudják lebonyolítani.

A jelenlegi ciklus kezdetén elfogadott stratégiában négy beavatkozási területet határoztak meg a tagok, ezek: a versenyeztetés feltételeinek javítása, a személyi feltételek erősítése, az infrastruktúra fejlesztése, valamint a menedzsment és a kommunikáció javítása. „Mind a négy területen számottevő fejlődést értünk el, amelyért köszönet illeti a szövetség tagjait, a klubokat, versenyrendezőket, edzőket, versenyzőket és az MKSZ Iroda szakembereit is.” – egészítette ki az elhangzottakat Vízer Barnabás, főtitkár.

Az elnökség a szeptemberi közgyűlést követően rögtön megkezdte 2021-es költségvetés tervezését, amelyben a korábbinál nagyobb hangsúlyt kap majd az utánpótlásnevelés, illetve a verseny- és versenyzőtámogatás. A járvány után a korábbi győztesekkel újrakezdődik a ’GyereBringázni’ projekt, és folytatódik a ’Lendület program’. Létrejön egy utánpótlásnevelést szolgáló pénzalap, amely szakági hovatartozástól függetlenül nyújt segítséget az utánpótlásnevelő kluboknak. Ezek mellett útjára indul a TOP versenyzőket segítő ’ELIT10 – Többet érdemelsz’ program.

Valter Attila személyében most már igazi példaképe is van a fiatal bringásoknak, mondhatni, hogy egy ’életpálya-modell’ van előttük. A tagszervezetekkel együttműködésben 2021-ben is azon fogunk dolgozni, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek a kitűzött célok.” – zárta gondolatait az elnök.

'Fel a tetejéhez' gomb