Országút

Hős született!

Valter Attila megcsinálta, túl van élete első Grand Tourján

A magyar kerékpársport ismét fent van a világtérképen. Valter Attila nem csak hogy végigcsinálta a legnehezebb Grand Tour versenyt, de a 176 indulóval rajtoló Giro d’Italia összetett 27. helyén ért célba, a fehér trikóért folytatott küzdelemben pedig a 11. helyen végzett.

A három hétig tartó emberfeletti küzdelemben Valter Attila óriásit harcolva az elemekkel és saját magával, hihetetlen alázatról, magabiztosságról, akaraterőről és elszántságról tett tanúbizonyságot. Bodrogi László után több mint egy évtizeddel ő az első magyar kerékpáros, aki Grand Tour viadalon indult, mi több rögtön az első ilyen versenyén TOP30-as eredményt hozott Magyarországnak.

A még mindig csupán 22 esztendős kerékpáros a karrierje elején áll, amely reméljük töretlenül ível majd felfelé. Minden ok megvan a bizakodásra, hiszen a CCC Team versenyzője jövőre már az FDJ francia csapatban folytatja profi karrierjét. Attilát tegnap telefonon értük utol, azt mondta hihetetlen erőt adnak neki a támogató üzenetek és az, hogy ennyien szeretik. Édesapja, Valter Tibor szintén volt kerékpárversenyző, edző. Mesébe illő történet az övék munkabírásról hitről és példamutatásról.

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hős született három hét alatt! Köszönjük Attila!

'Fel a tetejéhez' gomb