MKSZ hírek

Princzinger Péter: Köszönet illeti a versenyszervezőket!

A napokban bejelentett „ELIT10 – Többet érdemelsz” programról, az idei és a jövő évi nemzetközi versenyekről, valamint Valter Attila fantasztikus teljesítményéről is szó esett a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökével készült értékelő interjú során az M4Sport szerda reggeli adásában.

Az EB ezüstérmes Lovassy Krisztián, a VB ezüstérmes Vas Kata Blanka, vagy a világ ötödik legjobb sprint idejével rendelkező Szalontay Sándor csak néhány név abból a 15-20 kerékpárosból, akiket a hamarosan induló elit menedzsment program támogatni fog. Princzinger Péter szerint a jelenlegi Elnökség hisz a támogató közegben, ahol rendkívül fontos, hogy a magyar bringások ki tudják hozni magukból a maximumot, amely a világelitbe segítheti őket. Az utánpótlás korúaknak a Lendület, illetve a GyereBringázni! programok szólnak, az elit versenyzők számára pedig a Szövetség olyan támogató csomagot dolgoz ki, amely többek között infrastruktúra-fejlesztéssel, szponzorkereséssel, nyelvi- média és kommunikációs képzéssel segíti azokat a kerekeseket, akikre méltán lehet büszke – és reméljük még büszkébb – a sportág.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a vírushelyzet árnyékában óriási köszönet illeti az idei év versenyszervezőit, hiszen majdnem minden szakágban sikerült lebonyolítani a legfontosabb versenyeket. Ezek közül kettőt külön is kiemelt, a Tour de Hongrie-t, valamint az UCI V4 Juniors Világkupát. A jövő évi tervek között szerepel, hogy a Visegrád 4 Kerékpárverseny a magyar V4 elnökség „Nagy Rajtja” legyen, valamint, hogy a 2021-es Tour de Hongire ismét számos World Tour csapatot tudjon a nevezők között. Fontos, hogy jövőre is rendezhetünk a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségi (UCI) égisze alá tartozó versenyeket, ilyen a Junior Világkupa és a Teremkerékpáros Európa-bajnokság.

Szó esett Valter Attila fantasztikus Giro d’Italia szerepléséről is, aki Bodrogi László után ismét egy nagy háromhetes körversenyen öregbíti a magyar kerékpársport hírnevét. A fehér trikóért zajló küzdelemben a fiatalok között Attila a legjobb 10 között van, ami elképesztő teljesítmény. A 2020-as Giro d’Italia Magyarországról indult volna idén nyáron, de a járványügyi helyzet miatt az indulás helyét és idejét is megváltoztatták. Mindennek ellenére nem kizárt, hogy jövőre a az olasz kör első három szakaszának hazánk adjon otthont. Ez nagyban hozzájárulna a sportág népszerűsítéséhez és a turisztikai országmárka építéséhez is. – fogalmazott korábban az elnök.

'Fel a tetejéhez' gomb