Országút

A magyar V4 elnökség “Nagy Rajtja”

Országúti UCI versenyek Magyarországon 2021-ben

A Visegrád 4 Kerékpárverseny lehet Magyarország jövő év júliusában kezdődő V4 elnökségének első nagyszabású rendezvénye, amelyen a négy ország sportolói és sportrajongói képviseltetik magukat.

Július 10-én rajtol hazánkból az UCI naptárában szereplő V4 Kerékpárverseny, amely a 2021-es esztendőben rendhagyó eseménnyé válik, hiszen a magyar V4 elnökség stafétabotjának átvétele után 10 nappal indul. A szervezők a 2020-as nehézségek után igazi nemzetek közötti bringás ünnepet szeretnének tető alá hozni, amelyben helyet kap a kulturális sokszínűség bemutatása, a lengyel, cseh, szlovák és magyar hagyományok ápolása és megismertetése, a gasztronómiai kalauz, a V4-ek kerékpáros sporttörténelme és a Kelet-közép-európai turisztikai desztinációk megjelenítése is.

A Magyar Kerékpáros Szövetség emellett nagyon bizakodó a jövő évi országúti szezon kapcsán is, hiszen esély mutatkozik az idén elmaradt Giro d’Italia Grande Partenza megrendezésére, valamint számos UCI verseny lebonyolítására.

A Tour de Hongrie idei sikere után ismét várható, hogy számos World Tour csapat látogat hazánkba, a topligás versenyzőink pedig egyre több lehetőséget kaphatnak a bizonyításra.

Az UCI által kihirdetett biztos dátumok a következők:

  • 2021. május 12-16. – Tour de Hongrie – 2.1 (ME)
  • 2021. június 12. – Utánpótlás Országúti Bajnokság – NCh (MJ, WJ)
  • 2021. június 18. – Felnőtt és Utánpótlás Időfutam Bajnokság – NCh (ME, WE, MJ, WJ)
  • 2021. június 20. – Felnőtt Országúti Bajnokság – NCh (ME, WE)
  • 2021. július 10. – Visegrád 4 Kerékpárverseny – 1.2 (ME)
  • 2021. augusztus 20-22. – One Belt One Road Nation’s Cup Hungary Világkupa – 2.NCup (MJ)
'Fel a tetejéhez' gomb