MKSZ hírekMTB

A magyarokat sújtotta az eltérő e-bike szabály

Nem találták megfelelőnek az elektronikát, így nem indulhat az E-Mountain Bike világbajnokságon a három fős magyar csapat. A gyerekcipőben járó e-bike versenysorozatban az EPowers által gyártott elektromos kerékpár Giro d’Italia-t nyert tavaly ebben a kategóriában, a mountain bike világbajnokságról azonban ugyanezt a technikát kizárták.

EPowers győzelem a Giro-E-n

Három fős magyar csapat utazott az idei MTB világbajnokságra, hogy a kategória elektromos kerékpároknak szervezett versenyén is kipróbálhassák magukat. A versenyre az EPowers által gyártott kerékpárokkal utaztak, amely bringák az Giro-E-n bizonyítottak, a győztes is ezen ülve haladt át a célvonalon. A gépátvételkor azonban a magyar csapat kerékpárjainak elektronikáját kifogásolták, így nem indulhattak a világbajnokságon.

“Még akkor is szomorú és egyben dühítő a hír, ha csupán egy kezdetleges sorozat szárnypróbálgatásairól van szó. Érthetetlen, hogy amikor az egyik versenyen elfogadnak egy technikát, akkor ugyanaz a technika a másik versenyen miért nem megfelelő?” – mondta Vízer Barnabás, a Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára a hírre reagálva.

“Az e-bike sorozat hasonló a Forma 1-es versenyekhez, ahol szintén minden egyes technológiai újításnál a szabályrendszer is módosulhat, így annak elég rugalmasnak kell lennie, ha lépést akar tartani a fejlődéssel. Számtalan ellenőrzésen esnek át a biciklik, az egyik rendben találja, a másik pedig nem. Sajnos ez a döntés és a kiforratlanság most minket sújtott, de természetesen fejet hajtunk és kérjük a beszállítótól a szükséges technikai módosítások elvégzését, hogy a következő versenyeken mi is gond nélkül indulhassunk.” – zárta gondolatait a főtitkár.

Az esetről bővebben itt lehet olvasni: 3 Competitors Removed from World Championships e-MTB Start List After Bikes Fail UCI Checks

Forrás
Fotó: Giro-E FBFotó: EPowers FB
'Fel a tetejéhez' gomb