MTB XC

Vas Kata Blanka újra a legjobb tízben az MTB világkupán

A szeptember 29. és október 1. között rendezett első fordulót követően, rögtön egy másodikat (október 2-4.) is szerveztek – a 2020-as Mountain Bike világkupa-sorozatban – a csehországi Nove Mesto na Moravéban. A magyar színeket ezúttal is Benkó Barbara (női elit), Schmidel Regina és Vas Kata Blanka (női U23) valamint Palumby Zsombor (férfi elit) képviselték.

Október 3-án, szombaton állhattak rajthoz a huszonhárom éven aluli lányok és fiúk. Előbbiek futamát a holland Carmen del Ceylin Alvarado nyerte az olasz Marika Tovo és a francia Héléne Clauzel előtt, miközben Vas Kata Blanka ezúttal is remekül versenyezve az előkelő hatodik helyen zárt (mint arra emlékezhetünk az első világkupát az ötödik helyen abszolválta), ezzel harmincöt UCI világranglista pontot gyűjtve. Blanka a győzteshez képest bő két és fél perces hátránnyal ért célba. Schmidel Regina a harminckettedik pozícióban gurult át a célvonal, sajnos ezúttal így pont nélkül maradt.

Az elit hölgyek futamában a francia Pauline Ferrand Prevot bizonyult a legjobbnak, Benkó Barbara sajnos nem ért célba, míg a férfiaknál a brazil Henrique Avancini győzött, Palumby Zsombor 85. lett, ezzel három pontot szerezve.

A világkupát követően október 7. és 11. között az ausztriai Leogangban rendezik az összevont hegyikerékpáros világbajnokságot.

Forrás
Fotó: Vas Péter FB
'Fel a tetejéhez' gomb