Pálya

Lovassy Patrik Rómeó nem utazhat az U23-as EB-re

Pozitív koronavírus tesztet produkált szeptember végén Lovassy Patrik Rómeó (BVSC-Zugló) a pályakerékpár sprint futam felnőtt országos bajnoka, aki így nem vehet részt az október 8-13-ig tartó olaszországi U23-as Európa Bajnokságon.

Szeptember 29-én, az EB kiutazás előtti kötelező teszten Rómeó pozitív mintát adott az új típusú koronavírusra. Bár az azt követő teszt már negatív lett, sajnos a korosztályos megmérettetésen a jelenleg érvényben lévő protkoll miatt nem vehet részt, ami nagy veszteség, hiszen sprintben és keirinben is az esélyesek között indult volna, utóbbiban junior Európa-bajnoki 6. helyezett.

Nagyon szigorú szabályai vannak annak, hogy egy válogatott sportoló hogyan és mikor térhet vissza újra a versenypályára, ha pozitív mintát adott. A versenyző jelenleg karanténban van, tünetmentes, a keret többi tagjánál nem mutatott fertőzést sem az első, sem a második teszt. – mondta Pataki Ibolya a Magyar Kerékpáros Szövetség pályaszakágának szövetségi kapitánya. Jelenleg az a legfontosabb, hogy Rómeó a november 11-15 között rendezendő felnőtt, bulgáriai EB-n részt tudjon venni. Ha minden jól megy, október 24-én megkezdik a kötelezően előírt vizsgálatokat, és akkor a sportorvosi engedélyt is visszakaphatja. – tette hozzá a kapitány.

A Szövetség teljes támogatásáról biztosította a sportolót és minden lehetséges eszközzel segíti a mielőbbi, újbóli versenyzését.

'Fel a tetejéhez' gomb