Országút

Vas Kata Blanka remek formában a VB előtt

A közelgő imolai országúti kerékpáros világbajnokság női mezőnyversenyében érdekelt Vas Kata Blanka két top-10-es hellyel hangolt a szeptember 26-i női mezőnyversenyre.

A Doltcini-Van Eyck Sport kontinentális csapat szeptember 19-én a belga Trophée des Grimpeuses UCI 1.2, míg egy nappal később a francia Grand Prix International d’Isbergues-Pas des Calais UCI 1.2 egynaposán szerepelt, immáron magyar bajnoki mezben.

A pályát és a résztvevőket tekintve is egyértelműen az első verseny volt a nehezebb, amikor is Vresse sur Semois körül 105,4 kilométer várt a kerekesekre, tíz kisebb-nagyobb kaptatóval. Az emelkedők ellenére hatalmas tempót diktált a mezőny, amely a várakozásoknak megfelelően, a táv utolsó harmadára több részre szakadt. A győzelmet végül a holland Inge van der Heijden (Ciclismo Mondial) szerezte meg, Vas Kata Blanka a második csoportban érkezve az ötödik helyen zárt, ezzel tizenöt UCI világranglista pontot gyűjtött.

Másnap Franciaországban inkább a sprintereké volt a terep, bár hat kisebb fal itt is nehezítette az előrehaladást, ellenben a 116 kilométeres penzum utolsó szűk negyven kilométere teljesen sík volt. Ennek megfelelően a győztes személyéről mezőnyhajrá döntött, amit az ausztrál Chloe Hosking (Rally Cycling) nyert meg, miközben Blanka hetedikként gurult át a célvonalon, ezzel újabb öt UCI pontot szerezve.

Folytatás a világbajnokságon!

EREDMÉNYEK

Rank Last Name First Name Country Team Result
Trophée des Grimpeuses
1 VAN DER HEIJDEN Inge NED CICLISMO MUNDIAL 02:56:11
2 KASTELIJN Yara NED CICLISMO MUNDIAL
3 DOEBEL-HICKOK Krista USA Rally Cycling
4 PLICHTA Anna POL TREK – SEGAFREDO 00:00:05
5 VAS Kata Blanka HUN DOLTCINI – VAN EYCK SPORT UCI WOMEN CYCLING
Grand Prix International d’Isbergues – Pas de Calais Féminin
1  HOSKING Chloe AUS Rally Cycling Women 2:59:33
2  CONSONNI Chiara ITA Valcar – Travel & Service
3  KITCHEN Lauren AUS FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope
7  VAS Kata Blanka HUN Doltcini – Van Eyck Sport
Szerző
Fotó: Alexis Dancerelle - DirectVelo
'Fel a tetejéhez' gomb
X
X