Országút

Kusztor Péter tizenötödik lett a Szlovák Körversenyen

Szeptember 16. és 19. között rendezték a 2.1-es besorolású Szlovák Körversenyt. A négynapos, ötszakaszos viadal mezőnyében öt WorldTour és hat ProTeam is rajthoz állt, közte a Team Novo Nordisk sorával, melyben Kusztor Péter is érdekelt volt.

A korábbi kétszeres magyar országúti bajnok végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, remek összetettbeli eredményét a harmadik, Besztercebánya és Garamszentkereszt közötti etapon biztosította be, amikor tagja volt a nap szökésének, melyben jóváírást is szerzett.

„A rajttól kezdve próbálkoztam, ám a szakasz legelején a csapatunkból Brian Kamstra tudott egy kisebb csoporttal eltávolodni. Ez a Sunweb sorának azonban valamiért nem volt jó, így az első emelkedőn megfogták az elmenést. Ekkor jött el újra az én lehetőségem és négy másik srác társaságában szökésbe kerültem. Az volt a terv, hogy próbáljak jóváírást szerezni, ami sikerült is. Elégedett voltam, hisz ezzel előrejöttem az összetett tizenötödik helyére” – nyilatkozta Kusztor Péter csapata weboldalán.

A Szlovák Körversenyt végül a német Jannik Steimle (Deceuninck-Quick Step) nyerte, Kusztor Péter csapata legjobbjaként a tizenötödik helyen zárt, mellyel öt UCI világranglista pontot szerzett.

EREDMÉNYEK

Rank Last Name First Name Country Team Result
1 STEIMLE Jannik GER DECEUNINCK  –  QUICK – STEP 15h49’04”
2 DENZ Nico GER TEAM SUNWEB 15h49’04”
3 ARCHBOLD Shane NZL DECEUNINCK  –  QUICK – STEP 15h49’22”
15 KUSZTOR Péter HUN TEAM NOVO NORDISK 15h49’44”
'Fel a tetejéhez' gomb