MKSZ hírek

Fülöp Tibor csatlakozott az MKSZ csapatához

Oktatási és sporttudományi koordinátorként immáron Fülöp Tibor edző és teljesítménydiagnosztikai szakember is csatlakozott az MKSZ csapatához. Szakértőként fő feladata az edzők képzési struktúrájának és minősítési rendszerének kidolgozása lesz, az MKSZ kerékpáros edzői oktatásának megszervezése, a régi szakirodalom frissítése. Ő fogja koordinálni a teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokat és részt vesz az edzéskoordinációban is.

FÜLÖP TIBOR – Kerékpáros edző és teljesítménydiagnosztikai szakember, szakterülete az állóképességi edzés. Németországban végezte az edzőképzést (Német Kerékpáros Szövetség A-licenc), valamint sportorvosi teljesítménydiagnosztika (ILUG Halle) és spiroergometria (ZfS Münster) tanulmányait. Olyan neves sporttudományi szakemberektől tanulhatott, mint például Prof. Dr. Dietmar Junker, Prof. Dr. Kuno Hottenrott vagy Sebastian Weber. Éveken át együttműködött Dr. Malomsoki Jenővel, akinek tanításai meghatározóak voltak számára a terhelésdiagnosztikai pályán.

Kerékpáros edzői tevékenységét 1993 óta végzi, az edzőképzésben 2002 óta van jelen szaktárgyi oktatóként. Hazánkban iparágat teremtett az állóképességi sportolóknak személyre szabott edzéstervezést, valamint laktátméréses diagnosztikát kínáló szolgáltatások területén.

A LifeLike Sportdiagnosztikai és Sportegészségügyi Központ sportlabor vezetője, a Testnevelési Egyetemen a kerékpáros edzőképzés szakvezetője. Gyakori résztvevője külföldi szakmai konferenciáknak, előadója a Magyar Edzők Társasága által szervezett edzőtovábbképzéseknek, a Runner’s World szakértői csapatának tagjaként rendszeresen publikál a neves futómagazinban. Tagja a Magyar Edzők Társaságának, a Magyar Sportorvos Társaságnak, valamint a Magyar Sporttudományi Társaságnak.

Kevés szabadidejében hegymászóként és barlangkutatóként tevékenykedik, alapító tagja a Magyar Hegyivezetők Egyesületének.

'Fel a tetejéhez' gomb