Országút

Remek magyar országúti eredmények Szlovákiából

Augusztus utolsó hétvégéjén Gyűgy és Korpona adott otthont a szlovák országúti kerékpáros kupa soron következő fordulóinak. Szombaton egy kritérium, míg vasárnap egy mezőnyverseny várt a kerekesekre.

A gyűgyi kritériumversenyen az elit hölgyek huszonkét kilométert teljesítettek a másfél kilométeres körpályán, ahol remekül versenyezve Szabó Zsófia (Doltcini-Van Eyck Sport) szerezte meg a győzelmet Tereza Kurnicka (TJ Slavia SG Trencin) előtt. Szabó Adrienn (Fehérvár Cycling Team) nyolcadikként, míg Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) tizedikként zárt.

Az elit férfiak 36 kilométert abszolváltak, fölényes Dukla Banska Bystrica sikerrel, hisz a dobogó mindhárom fokát a szlovák kontinentális csapat kerekesei foglalták el. A magyarok közül Gönczy Gergő (Epronex-BSS Oil Team) hatodik, Kiss Gergely (Epronex-BSS Oil Team) nyolcadik, míg Solymosi Márton (Epronex-BSS Oil Team) tizedik lett.

Másnap a korponai mezőnyversenyen már az U15-ös korosztályban is megmutatták magukat a magyarok, a 47 kilométeres penzum végén a szlovák Samuel Fedor (Sk Zeleziarne Podbrezova) másfél perces előnnyel ért haza, miközben a mezőnyhajrában kiválóan helyezkedve Hancz Tamás (Szenyor SZKSE) ötödikként gurult át a célvonalon.

Az U17-es fiúknál is volt kinek tapsolni, Radics Milán (Kecskeméti Első Sor SE) épphogy csak lemaradt a dobogóról, a győzelmet a szlovák Tomas Sivok (Wilebrord Wil Vooruit) szerezte meg.

Az elit nőkre 65 kilométer várt, itt is hazai sikernek tapsolhatott a nagyérdemű Nora Jencusova (Schwabik Cycling CEA) révén, Szabó Zsófia (Doltcinia-Van Eyck Sport) hatodikként, míg Szabó Adrienn (Fehérvár Cycling Team) nyolcadikként végzett.

A férfiak 130 kilométeres versenyének végén Lubos Malovec (Trnava Cycling Team) hét másodperc előnnyel győzött, egy három fős üldözősor előtt, amelyből Fejes Gábor (Spartak Tlmace) a második, míg Gönczy Gergő (Epronex-BSS Oil Team) a negyedik helyet kaparintotta meg.

'Fel a tetejéhez' gomb