Országút

Vas Kata Blanka: az EB-n nagyok az elvárásaim magammal szemben

Augusztus 24. és 28. között a franciaországi Plouay ad otthont a 2020-as országúti kerékpáros Európa-bajnokságnak. A furcsa lebonyolítású kontinensviadalon a magyar színeket az újdonsült elit bajnok Vas Kata Blanka képviseli.

A magyar versenyző futamát, az U23-as női mezőnyversenyt augusztus 26-án rendezik reggel 9 órától, a táv 81,9 kilométer, 72 versenyző indul a nevezési lista szerint. Hat kört kell majd teljesíteniük a 19%-os emelkedőt is tartalmazó körpályán.

„Az idei Európa-bajnokságon lesz külön U23-as női kategória, ami kedvez számomra, úgyhogy nagyok az elvárásaim magammal szemben. Szeretnék a legjobb tíz között zárni, de a valós célom a top 5 lenne. A koronavírus-járványt követő korlátozások enyhítése után Spanyolországban három 1.1-es UCI kategóriás versenyen szerepeltem, ahol remek eredményt értem el, erős mezőnyben, így reálisnak látom a céljaim. Kedvez nekem a dimbes-dombos pálya is, nincsenek nehéz emelkedők benne” – mondta Vas Kata Blanka.

A mezőnyben nem lesz könnyű dolga Blankának, hisz olyan nevekkel kell felvennie a küzdelmet, mint az olasz Elisa Balsamo, a dán Emma Cecilie Norsgaard vagy éppen a német Hannah Ludwig.

'Fel a tetejéhez' gomb