Országút

Kusztor Péter remekelt a Tour du Limousin szakaszversenyen

Három UCI pontot szerzett

Augusztus 18. és 21. között rendezték a 2.1-es besorolású Tour du Limousin szakaszversenyt Franciaországban, amelyen Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) is rajthoz állt.

Az összetett végkimenetele lényegében már az első etap során eldőlt, amikor az olasz Luca Wackermann (Vini Zabú-KTM) minimális előnnyel hazaérve nyerte a szakaszt. A Team Novo Nordisk magyar kerekese szűk egyperces hátránnyal a negyvenedik helyen zárt.

A második dimbes-dombos etap rendesen megrostálta a mezőnyt, Kusztor csapata legjobbjaként a főmezőnnyel érkezett.

„Ez a szakasz nyugodtabb volt, mint az első, viszont sokkal melegebb időjárás fogadott bennünket, fontos volt a megfelelő hidratáció. Már a rajt pillanatától jó erőben éreztem magam, próbáltam megülni a mezőnyben, hogy energiát spóroljak. Az utolsó kör viszont teljesen hektikussá vált, a keskeny utakon sok mászás várt ránk, ami számomra tökéletes volt. Sikerült megragadnom az első csoportban, eljutottam a sprintig is, de ott már hatalmas volt a tempó” – mondta Kusztor a második szakaszt követően.

Talán az egyik legnehezebb nap volt a harmadik, amely Ussac és Chamberet között vezetett 178 kilométer hosszan. Az élmezőnyben a klasszikus-specialisták végeztek, ám Péter is remekül helyt állt, mindössze kilenc másodperces hátránnyal ért célba, az előkelő huszonegyedik helyen.

„Az időjárás miatt volt nagyon kemény ez a nap. Taktikailag fontos volt, hogy folyamatosan a mezőny első felében helyezkedjek, és amennyire csak lehet, spóroljak az energiámmal. Voltak azért nehéz pillanataim, különösen az utolsó ötven kilométeres kör volt nagyon embert próbáló” – ecsetelte a harmadik etap történéseit a magyar kerékpáros.

Az utolsó szakasz vége egy Limoges közeli körpályán zajlott. Kusztor Péter a főmezőnnyel érkezve a tizenkilencedik helyen zárt, ezzel összetettben is ezt a pozíciót szerezte meg, amellyel három UCI világranglista pontot is gyűjtött.

„Három kör várt ránk a szakasz végén, két meredekkel. Erősnek éreztem magam, próbáltam tartani a lépést az élmezőnnyel, ami a tizenkilencedik helyhez volt elegendő. A célom az volt, hogy összetettben az első húsz között zárjak, ami sikerült, így örülök az eredményemnek és elégedett vagyok a teljesítményemmel is. A csapat nagyszerű munkát végzett, végig támogattak” – vélekedett a zárószakaszt követően olimpikonunk.

Kusztor Péter az országúti bajnokság mezőnyversenyén folytatja, majd csapatával az augusztus 29-én kezdődő Tour de Hongrie-n áll rajthoz.

Szerző
Fotó: Team Novo Nordisk
'Fel a tetejéhez' gomb