Országút

Ausztriában versenyeztek a tipográfiás lányok

Az elmúlt hétvégén az Union Radrennteam Pielachtal meghívására a 7. Grand Prix Fliegerhorst GP-n és a Hochkar Bergeinzelzeitfahren hegyi időfutamon vettek részt a Tipográfia Ladies Cycling csapat tagjai László Tamara, Kapott Szonja és Hajdu Fanni összetételben. Az egykori reptéren rendezett versenyen László Tamara révén egy bronzéremmel gazdagodott a csapat. A két osztrák versenyről a következő beszámoló érkezett:

Első nap (augusztus 8.) 56 km várt a 30 fős mezőnyre 14 kör formájában, 7 hajrával egy kiszuperált reptér körül. Korán kialakult a hölgyek között a leosztás, hiszen Gudrun Stock többszörös VB és EB érmes német hölgy szólóban megszökött és előnye végig kitartott. Így tett később a Lotto-Soudal profija, a holland Teuntje Beenkhuis is, övé lett az ezüst. Nagyon kellemes meglepetésre a mezőnyhajrában László Tami nagyot alakított és így felállhatott a dobogóra, míg Kapott Szonja a 7. lett összesítésben.

7. Grand Prix Fliegerhorst presented by Raiffeisen – Frauen Elite/U23
Pl. Name Team FL
1 STOCK Gudrun (GER) RC die Schwalben München 1
3 LÁSZLÓ Tamara Tipográfia Ladies Cycling 14
7 KAPOTT Szonja Tipográfia Ladies Cycling 20
HAJDU Fanni Tipográfia Ladies Cycling DNF

Másnap (augusztus 9.) Alsó-Ausztria kiemelkedő síközpontjába érkeztünk, ahova 8.8 km-es út vezetett fel, eközben leküzdve 900 méter szintet, egyéni időfutam formájában. Itt nem volt különös elvárás a lányokkal szemben, mindenki menjen a lehető leggyorsabban, aztán meglátjuk mire elég. Végül a középmezőnyben zárt Tami és Szonja is. A TOP 10-ben szinte csak osztrákok voltak, a győzelmet a hazai Kiesenhofer szerezte meg, 3 percet verve a másodikra is. A lottós Beenkhuis 3. lett, míg az egyik legnagyobb név, Sara Rijkes a Ceratizit WNT-ből csak a kilencedik.

Hochkar Bergeinzelzeitfahren p. b. SPORT.LAND.NÖ – Austrian Time Trial Series
Pl. Name Team Zeit
1. KIESENHOFER Anna (AUT) Team Cookina ARBÖ ASKÖ Graz RL 33:10,1
25. LÁSZLÓ Tamara Tipográfia Ladies Cycling Team 42:24,1 [+9:13,97]
27. KAPOTT Szonja Tipográfia Ladies Cycling Team 43:42,8 [+10:32,72]
36. HAJDU Fanni Tipográfia Ladies Cycling Team 51:14,7 [+18:04,62]
"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb
X
X