Országút

Dina Márton csapata legjobbja a Burgosi Körversenyen

Dina Márton (Kometa-Xstra) és Valter Attila (CCC Team) számára a Burgosi Körversenyen indult újra a szezon, miközben Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) szintén Spanyolországban a Circuito de Getxo egynaposán versenyzett. Július 28. és augusztus 1. között zajlott az ötszakaszos spanyol Burgosi Körverseny. A ProSeries sorozat részét képező viadalon Dina Márton (Kometa-Xstra) és Valter Attila (CCC Team) is rajthoz állt.

Sajnos mindkét kerekes számára rosszul kezdődött a verseny, miután az első etapon bukásba keveredtek. Dina végül csapata legjobbjaként, az összetett 48. helyén zárt. A harmadik szakaszt szinte végig szökésben töltötte, mindössze három kilométerre a céltól fogták meg. Valter a 68. pozícióban végzett – ő az utolsó szakaszon ment nagyon jól, amikor is bő másfél perc hátránnyal a 24. helyen gurult át a célvonalon. A versenyt a sportág egyik legnagyobb ígérete a belga Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) nyerte.

„Nehéz verseny volt – mondta Dina Márton csapata weboldalán. – Szomorú vagyok, az utolsó szakaszon már nem éreztem magam jó erőben. Azzal a céllal álltam rajthoz, hogy minél jobb eredményt érjek el összetettben, ám az első etap után meg kellett változtatnom a terveim. Innentől arra törekedtem, hogy segítsem a csapattársaim. Remélem, hogy ez a tapasztalat a segítségemre lesz az elkövetkezendő versenyeken. Ami a szökést illeti, a Picón Blanco emelkedőjét már ismertem a tavalyi versenyről, így tudtam, hogy mivel állok szemben. Az egész nap folyamán jól éreztem magam. Sajnos olyan nyolcvan kilométer megtétele után kaptam egy hátsó defektet, ami után teljes erőbedobással kellett visszazárkóznom az elmenéshez. Később feltámadt a szél is, a hegy végén pedig már hiányzott az az erő, amit a felzárkózásnál használtam el.”

Augusztus 2-án Kusztor Péter csapata a ProTeam Novo Nordisk is megkezdte a koronavírus-járvány korlátozásainak enyhítését követően a versenyzést. A spanyol Circuito de Getxo 1.1-es besorolású viadal volt az első megmérettetésük, amelyet az olasz Damiano Caruso (Bahrain-McLaren) nyert meg. A Team Novo Nordisk végig remek munkát végzett, amit Charles Planet egy hetedik hellyel hálált meg, a sokat dolgozó magyar kerekes az 56. pozícióban zárt.

A tervek szerint Dina Márton és a Kometa-Xstra másik magyar bringása Fetter Erik az augusztus 7-én rajtoló francia Tour de l’Ain UCI 2.1, míg Kusztor Péter és Valter Attila az augusztus 5-én kezdődő Lengyel Körversenyen WT folytatja.

Szerző
Fotó: Kometa-Xstra Team
'Fel a tetejéhez' gomb