Országút

Szöllősi Ferenc 15 UCI világranglista pontot gyűjtött Bulgáriában

A Delio Gallino Colosio Eurofeed magyar kerékpárosa Szöllősi Ferenc remek teljesítményével 15 UCI világranglista pontot gyűjtött a bolgár In the footsteps of the Romans 2.2-es szakaszversenyen, de a GP Kranj 1.2-es egynaposán és a 2.1-es Szebeni Körversenyen is volt magyar érdekeltség.

Szöllősi Ferenc olasz csapata a Delio Gallina Colosio Eurofeed színeiben a bolgár In the footsteps of the Romans 2.2-es szakaszversenyén szerepelt. Az első 125 kilométeres etap végén egy hatfős sor ért haza a lengyel Norbert Banaszek (Mazowsze Serce Polski) győzelmével, a magyar versenyző a hatodik helyen gurult át a célvonalon.

A kétszakaszos viadal második etapja hegyi befutóval zárult, a legjobbnak a szlovák Martin Vlcak (Dukla Banska Bystrica) bizonyult, Szöllősi az üldözősorral érkezett a 11. helyen, így egy pozíciót előrelépve végül az összetett ötödik helyén zárt ezzel 15 UCI világranglista pontot gyűjtve. A versenyt Banaszek nyerte.

„Nem a lábaim hiányoztak az első szakasz végén, fejben voltam felkészületlen, ezért lettem csak hatodik – mondta a versenyt követően Feri. – Utolsónak értem célba abban a csoportban, ami lényegében az én támadásom révén kreálódott. A cél a körözésen kívül esett, én pedig ráfékeztem a kanyarra, így persze a sprintben már esélyem sem volt. Persze örülök a formámnak és az UCI pontoknak is, de bosszant is a szituáció, mert előkelőbb helyen is zárhattam volna.”

Eközben Szlovéniában az 1.2-es GP Kranj egynaposára került sor, ahol az Epronex-BSS Oil Team valamint Molnár Gábor (Pedale Scaligero) és Móricz Dániel (Northwave-Siatek) képviselték a magyar színeket.

A 157,3 kilométeres viadal során egy a részben Kranj városában zajló körpályát abszolvált a mezőny tizenhárom alkalommal. Először egy kettő majd egy ötfős szökés lépett el, utóbbinak tagja volt Dina Dániel (Epronex-BSS Oil Team) is. Az elmenés megfogását követően mezőnyhajrá döntött, amit a holland Olav Kooij (Jumbo-Visma Development Team) nyert meg. A magyarok közül Solymosi Márton (Epronex-BSS Oil Team) és Molnár Gábor (Pedale Scaligero) érkezett meg a spiccel.

Véget ért a 2.1-es kategóriájú Szebeni Körverseny is, amely Bora-hansgrohe fölényt hozott. A magyar versenyzők közül, hatalmas mezőnymunkát végezve Filutás Viktor (Giotti Victoria) és Szentpéteri András (Team Novák) zárta értékelhetően a viadalt az összetett 51. és 104. helyén.

Szerző
Fotók: Delio Gallina Colosio Eurofeed és Epronex-BSS Oil
'Fel a tetejéhez' gomb