Pálya

Filutás Viktor vezeti a brünni 500 köröst

Szenzációs napot zárt tegnap a magyar pályakerékpársport a Brunoban rendezett 500+1 körös pályaversenyen. Filutás Viktor 68 versenyző között élen áll az első nap után, így ő viseli a sárga trikót. A fantasztikus verseny után telefonon értük utol.

Milyen érzések vannak benned?

Nagyon örülök az eredménynek, de azt az elején szeretném leszögezni, hogy ez igazi csapatmunka volt. Pataki Ibolya szövetségi kapitány az első 100 körön kvázi szabad kezet adott nekünk, ott egymással is versenyeztünk, aztán a második 100-on már egy emberként hajtottunk az eredményért és mindenki hozzá rakta a maga kis pontjait. Volt egy kör, ahol Lovassy Krisztián szó szerint lehajrázott, Orosz Gergő pedig egyedül is felugrott az elmenésre.

Te viseled a sárga trikót, hogyan tovább?

Megmondom őszintén, hogy olyat én még nem láttam, hogy a mezőny szótlanul tűrje, hogy a sárga trikó azon maradjon, aki első nap megszerezte ezt, de mindent meg fogok, meg fogunk tenni, hogy a verseny végéig megtartsam az előnyt. A csehek és a lengyelek is baromi erősek, nem lesz egyszerű.

Elképesztő eredmény ez a nehézkes felkészülés ellenére…

Próbáltunk azért edzeni a karantén alatt is, de így együtt utoljára a VB-n álltunk rajthoz, úgyhogy ebből a szempontból is izgalmas most a történet. Talán két vagy három edzéssel vágtunk neki ennek a versenynek, amely az egyik legrégebbi és legpatinásabb nemzetközi verseny a kontinensen.

Mit vársz a mai naptól?

Ma ismét két 100 körös futam lesz, holnap egy újabb 100 kör és utána az a bizonyos plusz egy. Tegnap a 8. helyen zártam az első százat és onnan küzdöttük fel az eredményt, így még bármi lehet. A végső győzelmet magyarként utoljára Árvai Attila szerezte meg itt Brunoban, nagyon szeretnék én is az élen végezni, de bárhogy is lesz, egy sárga trikót már mindenképp hazaviszek, és ez is nagy vágyam volt.

Sok sikert, kitartást, hajrá neked is, Viktornak és Krisztiánnak is!

 

A hazai kerékpársport kiemelt támogatója a KOMÉTA.

'Fel a tetejéhez' gomb