Országút

A francia Plouay rendezheti az idei országúti EB-t

Az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) hivatalosan is megerősítette, hogy a franciaországi Plouay rendezheti az idei országúti Európa-bajnokságot, mégpedig augusztus 24. és 28. között.

Május közepén látott először napvilágot a pletyka, miszerint a franciaországi Plouay adhat otthont a 2020-as országúti Európa-bajnokságnak, miután az egész világot sújtó pandémiás helyzet következtében az olaszországi Trentinó visszalépett a rendezéstől.

Noha a franciaországi kontinensviadal teljes programja még nem hivatalos, az már sejthető, hogy augusztus 24-én, hétfőn kerülhet sor valamennyi korosztály egyenkénti időfutamára, míg 26-án, szerdán az elit férfiak mezőnyversenyére, hiszen ez lehetővé teszi az érintett kerékpárosok számára, hogy rajthoz álljanak a legtöbb európai országban augusztus 23-ra tervezett nemzeti bajnokságon, majd az Európa-bajnoki szereplést követően Nizzába utazzanak a Tour de France rajtjára.

További érdekesség, hogy a francia bajnokságra is ugyanitt kerülhet sor, a már említett augusztus 23-i dátummal, míg augusztus 25-én a női és a férfi WorldTour-sorozat részét képező Bretagne Classic egynaposait is megtartják.

Programterv

Augusztus 24., hétfő
– junior női időfutam (24 km)
– junior férfi időfutam (24 km)
– U23-as női időfutam (24 km)
– elit női időfutam (24 km)
– U23-as férfi időfutam (24 km)
– elit férfi időfutam ( 24 km)

Augusztus 25., kedd
– GP de Plouay-Lorient Agglomération Femmes (120 km) WWT
– Bretagne Classic (250 km) WT

Augusztus 26., szerda
– U23-as női mezőnyverseny (77 km)
– elit férfi mezőnyverseny (178,7 km)

Augusztus 27., csütörtök
– U23-as férfi mezőnyverseny (137 km)
– elit női mezőnyverseny (178,7 km)

Augusztus 28., péntek
– junior női mezőnyverseny (62 km)
– junior férfi mezőnyverseny (107 km)
– elit váltó (42 km)

A férfiaknál az olasz Elia Viviani, míg a nőknél a holland Amy Pieters nyerte 2019-ben a mezőnyverseny Európa-bajnoki címét.

'Fel a tetejéhez' gomb