MTB XC

Benkó Barbara és a Limitless juniorjai gyűjtötték az UCI pontokat

Július első hétvégéjén Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) a C1-es cseh Strabag Czech MTB Kupán, míg a Limitless XCO Nagykanizsa juniorjai a C3-as lengyel Warsaw Kupán versenyeztek.

Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) július 4-én a csehországi Mesto Touskovban szerepelt a C1-es besorolású Strabag Czech MTB Cup sorozat aktuális viadalán. Az elit hölgyek futama bombaerős mezőnyt vonultatott fel, a győzelmet végül Barbi csapattársa a holland Anne Terpstra (Ghost Factory Racing) szerezte meg a cseh Jitka Cabelicka (Gapp System-Kolofix) és a szintén cseh Jana Czeczinkarova előtt. A magyar kerekes két és fél perces hátránnyal az előkelő ötödik helyen zárt, ezzel 20 világranglista pontot gyűjtött.

Eközben a Limitless XCO Team Nagykanizsa junior korú versenyzői, nevezetesen Bokros Csenge Anna, Baranyi Dávid Áron és Horváth Áron Mihály, július 5-én Lengyelországban a C3-as Warsow Kupán állhattak rajthoz.

A lányoknál Bokros Csenge Anna a kilencedik helyen zárt, ezzel 4 világranglista pontot gyűjtött. A győzelmet a hazaiak legnagyobb örömére Matylda Szczecinska szerezte meg.

A fiúknál a szintén lengyel Krzysztof Klimek bizonyult a legjobbnak, miközben a dobogó másik két fokáért hatalmas csata dúlt. Sajnos Baranyi Dávid Áron éppenhogy csak lecsúszva onnan negyedikként gurult át a célvonalon ezzel 14 UCI pontot bezsebelve. Horváth Áron Mihály tizenegyedik lett, így lemaradt a pontszerző helyekről.

'Fel a tetejéhez' gomb
X
X