Országút

Két keréken versenyzők egymás között (videó)

Dina Marci kerékpárversenyző és Sebestyén Peti motorversenyző a nehézségek leküzdéséről beszélgettek

„Rengetegféle edzésmódszer létezik, én abban hiszek, amit az edzőm mond, hiszen többféleképpen el lehet jutni a csúcsra, de akkor ér egy edzés igazán valamit, ha hiszel benne!”

Dina Marci a Kometa-Xstra Cycling Team versenyzője volt Sebestyén Peti Támasz című sorozatának vendége. Marci 2019-ben igazolt az Alberto Contador és Ivan Basso sportlegendák által irányított kontinentális csapathoz és rögtön a bemutatkozó versenyén letette a névjegyét, hiszen 2. helyezést ért el a Tour de Hongrie-n.

Sebestyén Peti a Supersport-világbajnokság egyetlen magyar szereplőjének életében is óriási szerepet kap a kerékpározás, hiszen ez a kedvenc kiegészítő edzésformája, ha nem motoron akkor leggyakrabban kerékpáron tölti az idejét.

Fiatal koruk ellenére mindketten teljes mértékben elkötelezettek a céljaik iránt, így bőven akadt közös témájuk a küzdésről, motivációról:

  • Miért váltott Marci hegyi kerékpározásról országútira és lehet-e párhuzamosan mindkét szakágat sikeresen végezni?
  • Milyen újratervezés várható az olimpiai válogatóra?
  • Milyen érzés egy legendák által vezetett csapatban sztáredzővel dolgozni és mi az a tudás, amit Marci itthonról vitt magával Spanyolországba?
  • Sportolók egymás közt – a Strava (és a közösségi média) hatalma?
  • Hogyan lehet leküzdeni a versenyek/ edzések holtpontjait, mi Marci mentális taktikája?
  • Mik a tervei a közeljövőben?

A Támasz sorozatról:

Támasz címmel formabontó videó-interjú sorozattal jelentkezik Sebestyén PetiMagyarország jelenleg egyetlen gyorsasági világbajnokságon szereplő motorversenyzője. Az ifjú motoros sikeres sportolókkal készít beszélgetést kitartásról, motivációról, a sikerhez vezető útról, egy kiemelkedő sportkarrier buktatóiról és csúcspontjairól. Mindezt nem egy hagyományos interjú helyzetben, hanem alkartámaszban, azaz plankelve teszi, természetesen interjúalanyaival együtt!

„Sportpályafutásom során rengeteg szituációba kerültem, ami a teljes életemet és szemléletmódomat befolyásolta. Azért hoztam létre a TÁMASZ videósorozatot, hogy feltegyem kérdéseimet sikeres sportolóknak és megmutassuk, hogy a sportból merített tapasztalatok és tudás a hétköznapokba is beépíthető. A beszélgetés a komfortzónán kívül történik, hogy hiteles képet mutassunk az általunk elmondottakról” – magyarázza Sebestyén Peti, aki a 2019-es vb szezon legjobb Hondás pilótája volt a Supersport kategóriában.

'Fel a tetejéhez' gomb