Országút

Dina: a Tour de Hongrie útvonala a kékestetői befutót vezeti fel

A Tour de Hongrie eredetileg a budapesti Giro d’Italia májusi nagy rajtja után került volna megrendezésre, azonban a koronavírus-járvány okozta leállás miatt a magyar verseny szervezői az elsők között jelentették be, hogy elhalasztják a viadalt, amely végül augusztus 29. és szeptember 2. közötti dátummal került vissza a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) újratervezett versenynaptárába.

Az útvonal lényegében megegyezik az év elején bemutatottal, bár a szakaszok sorrendje felcserélésre került, miközben minimális változtatással az ősztáv 861 kilométerről 817 kilométerre csökkent. Az eredetileg záró akkordnak szánt esztergomi etapból lett a nyitószakasz, a Magyar Körverseny így a Duna partján, a szlovák határ közelében rajtol.

Az ötszakaszos megmérettetés az ország legmagasabb pontján, a Kékestető meredekén zárul. A Kometa-Xstra kontinentális csapat versenyzője Dina Márton valamint Jesus Hernandez sportigazgató is úgy véli, hogy ez a változás, hatással lesz a verseny végkimenetelére. Természetesen az elmúlt két évhez hasonlóan a spanyol klub 2020-ban is ott lesz a rajtnál.

„Az első szakaszra frissen érkeznek majd a versenyzők – mondta Dina Márton csapata weboldalán. – A körpálya emelkedője nem különösebben nehéz, valószínű, hogy sokan átvészelik majd. Ezekkel a változtatásokkal a Tour de Hongrie teljes útvonala a Kékestető hegyi befutóját vezeti fel, habár mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a szél a sík szakaszokon főszereplővé váljon.”

„A versenyzőink kvalitásait tekintve, különösen figyelve Márton értékeit, úgy gondolom, hogy ezekkel a változtatásokkal csak nyerhet a csapatunk – folytatta Jesus Hernandez sportigazgató. – Az a tény, hogy az utolsó nap dönthet az összetett végkimeneteléről, előnyös számunkra. Egyelőre meg kell várnunk az induló csapatok névsorát, hogy meghatározhassuk a konkrét céljaink.”

'Fel a tetejéhez' gomb