MKSZ hírek

Újult erővel!

Elindulhat a versenyszezon

Tisztelt Versenyszervezők, Versenyzők!

Nehéz és tanulságos idők állnak mögöttünk. Bár külön töltöttük a járvány alatti időszakot, ez mégis erősítette a kerékpáros család kötelékét, hiszen egymásra vigyáztunk ez idő alatt. Az online versenyek – bár formában tartottak bennünket és nemes célt is szolgáltak – nem lehetnek valós alternatívája az igazi, hamisítatlan közösségi élménynek, amelyet egy bringaverseny nyújt. A tudatos és szabálykövető magatartás eredményeképpen örömmel és várakozással tekinthetünk a jövőbe, és ismét a versenypályán találkozhatunk egymással. Köszönet mindenkinek az áldozatos, alázatos munkáért és kitartásért.

Múlt hét végén megjelent a 241/2020. (V. 27.) Korm. rendelet a szabadtéri rendezvényekről, mely alapján a szabadtéri sportrendezvények tekintetében enyhített a korábban a koronavírus veszélyhelyzet okán hozott – augusztus 15-ig tartó – szabályozáson. A rendelet alapján, amennyiben a benne részletezett szigorú szabályoknak megfelel az adott sportrendezvény és megkapja a hatóságok engedélyét, akkor megtartható. Ezért az MKSZ Elnöksége a következő határozatot hozta:

38/2020. (VI.2.) MKSZ elnökségi határozat

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége – igazodva a friss, szabadtéri rendezvények és sportesemények korlátozási feloldásait érintő 241/2020 (V.27.) Kormány rendelethez   – felkéri a főtitkárt az idei versenynaptár szakágak szerinti – az újra indulás kezdetének ismeretében – újra koordinációjára. Az elnökség újból engedélyezi a versenyek versenynaptárba kerülésének normál, vírushelyzet előtti kérelmezési folyamatát.

Vízer Barnabás főtitkár elkezdte a szakágakkal való konzultációt a tervek szerint 2020. július 1-től újrainduló versenyszezon tekintetében, kérve őket arra, hogy legkésőbb június 19-e péntekig egyeztessék az idén megrendezendő fontosabb versenyeik – UCI, MKSZ OB, MKSZ MK és MKSZ Akkreditált kategória – új időpontját, melyeket ezt követően fog kihirdetni a Magyar Kerékpáros Szövetség.

A jelentősen rövidebb versenyszezon miatt óhatatlanul előfordulnak majd párhuzamosan szervezett események, ezért a Magyar Kerékpáros Szövetség a fontosabb versenyek tekintetében kívánja szabályozni az új időpontokat, míg a kategória nélküli (szabadidős) versenyeket egyszerűbb eljárásban bírálja el.

Kérjük a tisztelt versenyszervezőket – akik még nem tették meg – , hogy az MKSZ honlapjának INFORMÁCIÓ/Versenyszervezőknek oldalán a versenynaptár újratervezés fülön az összes idei évre bejelentett versenyre vonatkozóan nyilatkozzanak, hogy törölni, jelenleg még bizonytalan időpontra elhalasztani, már konkrét új időponttal átütemezni vagy eredeti időpontban szeretnék megrendezni. Kérdés esetén forduljatok bátran az MKSZ Irodához vagy a szakági vezetésekhez.

Sikeres újraindulást kívánva:

Vízer Barnabás főtitkár

'Fel a tetejéhez' gomb