Országút

Valter Attilát akár az idei Vuelta a Espanán is viszontláthatjuk

A COVID-19 koronavírus-járvány következtében márciusban a kerékpársport is leállt, minek okán a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség egy teljesen újraformált versenynaptárat hozott nyilvánosságra, amelyben lényegében bő négy hónapba sűrítik a viadalokat. A csapatok célja egyértelmű, minél több versenyen szeretnének rajthoz állni, pláne azok, akik valamilyen szponzorációs gonddal küzdenek.

Valter Attila a lengyel bejegyzésű CCC Team kerékpárosa kiválóan kezdte az idényt, vélhetően az eredeti tervek szerint a májusban Budapestről rajtoló Giro d’Italián is ott lehetett volna. A fiatal kerekes egyelőre nem tudja, hogy az októberben rendezendő Olasz Körversenyen számolnak-e vele, ellenben bízik abban, hogy mivel nagyon sok verseny lesz egy időben, komolyabb szerepet kaphat.

„Ha nem is a Girón, de más, magas színvonalú versenyen, akár a Vueltán is ott lehetek a rajtnál” – nyilatkozta Valter a minap a Digi Sport híradójában.

A járványhelyzet okozta gazdasági problémák talán leginkább az ő csapatát sújtják, a fizetéscsökkentést követően a kerekesek új szerződéseket kaptak, s mivel a CCC az év végén várhatóan távozik, így a jövő évre vonatkozóan a versenyzők szabadon igazolhatóvá váltak. Persze Jim Ochowicz igyekszik még időben új szponzorokat találni.

Attila bízik benne, hogy júliustól ténylegesen is újraindul a szezon, s bár az edzései remekül haladnak, mégis nehéz nap mint nap kigurulni úgy az országútra, hogy igazából nem tudja mire készül és, hogy hol tart a többiekhez képest.

Szerző
Fotó: CCC Team
'Fel a tetejéhez' gomb