MKSZ hírek

Pócsföldi Ottót Bay Béla-díjjal tüntették ki!

A kiemelkedő edzői tevékenység és jelentős nevelő-oktató munka, valamint életmű elismerésére edzők, továbbá a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sportszakemberek részére adományozható Bay Béla-díjban részesült Pócsföldi Ottó kerékpár és triatlon edző, akinek kitüntetését a Magyar Kerékpáros Szövetség is támogatta, hiszen Pócsföldi Ottó korábbi válogatott versenyzőként, majd edzőként évtizedek óta szerves része a magyar kerékpársportnak. Edzőként is immáron lassan 40 éve, több sportágban és szakágban is szállítja tanítványaival a hazai bajnoki címeket, nemzetközi eredményeket, és több ízben és versenyzővel az olimpiai kvótákat.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter helyettes államtitkár szűk körű megemlékezést és koszorúzást tartott a Szabadság téri MAC emlékműnél szerdán a Magyar Sport Napja alkalmából. Szabó Tünde beszédében kiemelte, “van mire büszkének lennünk”, hiszen Magyarország előkelő helyet foglal el a világ sportnemzeteinek sorában, és fontos, hogy legyen az évnek egy napja, amikor a sportsikereinkre emlékezünk. A Magyar Sport Napja alkalmából minden évben hivatalos ünnepségen tüntetik ki a magyar sportért aktívan tevékenykedő szakembereket, ilyen eseményre a járványhelyzet miatt ezúttal nem volt lehetőség, de a díjakat odaítélték.

“A sport egy olyan erő, ami gyakran egyedüliként tudja egyesíteni az embereket társadalmi, politikai, vallási vagy kulturális hátterüktől függetlenül. Erre az egységre pedig nagy szükség lesz, amikor a nemzetközi sportélet újraindulhat” – fogalmazott Szabó Tünde. Hozzátette, akár a nagy elődökre gondolunk a mai napon, akár az aktív sportolóinkra, egy dolog mindannyiukban közös, ez pedig a kitartás és a küzdeni tudás. Ezekre az értékekre építhetünk a mostani nehéz helyzetben és a jövőben is – hangsúlyozta az államtitkár.

Pócsföldi Ottó 1946-ban születtett Esztergomban. 1957-ben szerette meg a kerékpározást, majd 1959-töl versenyzőként a kerékpársport lett az élete célja. 1959-1976 között a TIPOGRÁFIA T.E. kerékpárversenyzője volt, legjobb eredményeit 1972-ben érte el, amikor mind pályakerékpárban, mind országúti kerékpárban magyar bajnok lett. A versenyzői pálya után is a kerékpársport maradt a munkája, hiszen 1980-tól edzőként tevékenykedik, végig skálázva a kerékpársport minden szakterülettét, magyar bajnokokat, válogatott versenyzőket nevelve a pályasportban, az országúton, a cyclo-crossban, a mountain bikeban, végül a triatlonsport kerékpáredzőjeként a mai napig. Volt a TIPOGRÁFIA T.E., majd a POTTOSPEC TEAM vezetőedzője, a mountain bike válogatott edzője és szövetségi kapitánya, majd a triatlon válogatott kerékpáros edzője.

A kitüntetéshez sok szeretettel gratulálunk!

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close
X
X