MKSZ hírek

A tévében láttam meg Marcit és tudtam, hogy segítenem kell

Karl Ádám, magyar válogatott kerékpárversenyző nem akármilyen motivációs gyakorlatot választott magának a karantén alatti tréning és felkészülés tekintetében. Adománygyűjtésbe kezdett egy rákbeteg kisfiú megsegítésére, minden egyes pedálfordulattal az ő gyógyulását segíti, így ez a cél lebeg a szeme előtt a különleges felkészülés során.

„A koronavírus miatt korlátozások következtében kényszerű holtszezon tört rá a kerékpársportolókra, amit a versenyzők különböző kreatív vagy jótékony cselekedettel igyekeznek kitölteni. Karl Ádám, a UC Monaco U23 csapat magyar kerékpárosa a nemes célért tekerők táborát erősíti, méghozzá egy nem mindennapi vállalással: 15-ször fogja megmászni a Dobogókőt, ami majdnem felér egy Everestinggel.– írja a Flowcycle.

Szeretném kerékpáros teljesítményemmel segíteni Hegedűs Marcit, aki egy ritka daganatos megbetegedésben szenved.” – írja Ádám Facebook bejegyzésében. “15-ször fogok a tervek szerint felmenni Dobogókőre, ez majdnem 300 km alatt 7500 m szintemelkedést jelent. Élsportoló vagyok, de ez nagy kihívást jelent még sok edzés mellett is. Viszonyításképp eddigi leghosszabb távom az egyik Tour de Hongrie szakaszon 210 km volt síkon. Ez távban is jóval több plusz benne van majdnem egy Himalája szintemelkedésben.”

A Magyar Kerékpáros Szövetség is a kezdeményezés mellé állt, két válogatott mezt adományoz, amelyet Ádám kisorsol azok között, akik május 8-án délig megtippelik, hogy hány percre lesz szüksége a mászások teljesítéséhez itt:

Ádám azt ígéri, a gyűjtés nem áll meg a tekerésnél, mindenképpen tovább folytatja, mert szívügye Marci gyógyulása. Bár ő szerényen úgy fogalmazott, csak „összeköti a kellemest a hasznossal”, valljuk be, e mögött sokkal több van. Bravó Ádi!

A tekerését Instagram oldalán lehet majd követni

Aki hozzájárulna a beteg kisfiú gyógyulásához, az adományokat az alábbi számlaszámra küldheti:

Adománygyűjtő számlaszám

Ladányi Lilla (Édesanyja számlája)
Takarékbank Zrt. 50800104-11643036
IBAN:HU34508001041164303600000000
Swift: TAKBHUHB

Az adománygyűjtésről itt tudhatsz meg többet: https://www.facebook.com/segitsmarcinak/

 

'Fel a tetejéhez' gomb