Országút

Trentino nem rendezi meg az országúti Európa-bajnokságot

Az egész világot sújtó pandémiás helyzet következtében az Európai Kerékpáros Szövetség bejelentette, hogy a szeptember 9. és 13. között tervezett trentinói országúti Európa-bajnokság nem kerül megrendezésre. A szövetség igyekszik új helyszínt és időpontot találni az eseménynek.

„Miután ténylegesen is felismertük a pandémiás helyzet okozta következményeket, döntést kellett hoznunk – szól a trentinói szervezőbizottság sajtóközleménye. – Egyetértésben az Európai Kerékpáros Szövetséggel és a támogatóinkkal, egy évvel elhalasztjuk a rendezést. A jelenlegi egészségügyi válság bizonytalansága nem nyújt garanciákat egy ilyen nagyságrendű esemény megszervezésére. Mindamellett a nemzetközi naptár átalakítása, szintén veszélyezteti az Európa-bajnokság technikai és minőségi szintjét. Tekintettel arra, hogy a koronavírus hogyan befolyásolja a gazdaságot, várakozással tekintünk a következő évre, amely kiváló alkalom lehet arra, hogy összefogjuk a kerékpárt szerető embereket.”

Az Európai Kerékpáros Szövetség mindamellett, hogy köszönetét fejezi ki a trentinói szervezőbizottság felé, továbbra is szorosan együttműködik a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséggel és a nemzeti szövetségekkel annak érdekében, hogy megvizsgálja a 2020-as Európa-bajnokság megrendezésének alternatíváit.

A férfiaknál Elia Viviani (Cofidis), míg a nőknél Amy Pieters (Boels-Dolmans) nyerte 2019-ben a mezőnyverseny Európa-bajnoki címét.

'Fel a tetejéhez' gomb