Országút

Az U23-as válogatott is részt vesz az SEG Racing virtuális versenyein

Az egyik legjobb utánpótlás-nevelő U23-as kontinentális sor a holland SEG Racing útjára indítja az SEG eRacing virtuális-sorozatot, melyen a magyar U23-as válogatott is rajthoz áll.

A nemzetközi verseny elsődleges célja, hogy a legjobb utánpótlás-nevelő csapatokat és tehetségeket összefogva, egy olyan platformot hozzon létre, ahol a kerekesek versenyezhetnek egymással. Az SEG eRacing U23 sorozata az RGT virtuális szoftverén kap helyet.

„Készítettünk egy versenyprogramot, amely két egynapossal indul, egy kritériummal és egy dimbes- dombos klasszikussal, melyeket az SEG eRacing U23 háromnapos szakaszverseny követ – szól az SEG Racing sajtóközleménye. – A viadalok mindegyike élőben lesz követhető a Youtube-on. Tudjuk, hogy ez a megoldás messze áll a valós, szabadtéri kerékpározástól, de reméljük, hogy létrehozhatunk egy olyan  versenyt, melynek segítségével a huszonhárom év alatti kerekesek tovább fejlődhetnek. A szigorú szabályaink révén igyekszünk egyenlő feltételeket biztosítani a jövő csillagai számára. Örömmel jelentjük be, hogy hamarosan megrendezésre kerül egy U19-es verseny is, hasonló formátummal.”

A sorozatra olyan neves klubok jelezték részvételi szándékukat, mint  a holland Jumbo Visma Academy, a norvég UnoX-Development Team, az amerikai Hagens Berman Axeon, az osztrák Tirol KTM Cycling Team, a brit Canyon dhb p/b Soreen vagy a német és a magyar U23-as nemzeti válogatott.

Versenyprogram

  • Április 27.: SEG eRacing U23 Series Criterium – Borrego Springs – sík 38,5 km
  • Május 1.: SEG eRacing U23 Series Classic – Paterberg – dimbes-dombos 42 km
  • Május 7-9.: SEG eRacing U23 Stage Race (7. Borrego Springs Crit – 38,5 km, 8. Paterberg – 42 km,  9. Mont Ventoux – 25,5 km)
'Fel a tetejéhez' gomb