Kerékpársport hírek

Valter Attila is rajthoz állt a Digital Swiss 5 versenyen (videóval)

Rohan Dennis nyerte a Digital Swiss 5 első szakaszát, Valter Attila 16. lett

A tizenegy WorldTour csapatot tömörítő Velon csoport a cseh székhelyű Rouvy digitális platform segítségével április 22. és 26. között rendezi meg a Digital Swiss 5 elnevezésű virtuális versenyét. A viadal a Svájci Kör útvonalán halad.

A Velon csoportba jelenleg a Bora-Hansgrohe, a CCC Team, a Deceuninck-Quick-Step, az EF Pro Cycling, a Lotto Soudal, a Mitchelton-Scott, a Team Ineos, a Jumbo-Visma, a Team Sunweb, a Trek-Segafredo és az UAE Team Emirates WorldTour sorai tartoznak, de a szervezők meghívót küldtek minden olyan csapat számára, akik eredetileg is ott lettek volna a Svájci Körön. Ennek megfelelően az AG2R La Mondiale, a Bahrain-McLaren, a Groupama-FDJ, az Israel Start-Up Nation, a Movistar, az NTT Pro Cycling valamint a Pro-Team Rally Cycling, a Total Direct Energie és a svájci nemzeti válogatott is elfogadta a meghívást. A virtuális versenyen a tizenkilenc sor szakaszonként három fővel vesz részt, tehát naponta ötvenhét kerékpáros méri össze az erejét, természetesen a névsor etaponként variálható.

Az előzetes rajtlista alapján remek mezőnyre van kilátás, hisz az aktuális világbajnok Mads Pedersen (Trek-Segafredo), a 2019-es Tour de France francia hőse Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step), a Vuelta a Espana címvédője Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) és sokak kedvence Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) is rajthoz áll.

A CCC Team a William Barta, Victor De La Parte, Simon Geschke, Joey Rosskopf, Michael Schar, Valter Attila, Nathan Van Hooydonck, Ilnur Zakarin és Greg van Avermaet alkotta sorral készül, bár utóbbi kisebb térdsérüléssel küzd, így kérdéses a részvétele.

A Rouvy platform különlegessége, hogy valódi videofelvételeket készítenek az útvonalakról.

Szakaszok

  • Április 22., szerda, 1. szakasz: Agarn – Leukerbad, 26.6 km

A Team Ineos ausztrál kerekese Rohan Dennis nyerte a virtuális Digital Swiss 5 első szakaszát, ahol a CCC Team színeiben Valter Attila is rajthoz állt. Az első szakasz Agarn és Leukerbad között vezetett 26,6 kilométeren. Rohan Dennis (Team Ineos) nem sok kérdést hagyott, azt követően, hogy nemrég toronymagasan nyerte csapata házi görgős viadalát, ezúttal is nagy fölénnyel, bő egy perces előnnyel diadalmaskodott Nicolas Roche (Team Sunweb) és James Whelan (EF Pro Cycling) előtt.

Alig telt el hat kilométer a versenyből, amikor Dennis, Cameron Wurf (Team Ineos), Whelan és Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) négyese lépett el. Hozzájuk próbált meg felérni előbb Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) majd Nicolas Roche, a felzárkózás azonban csak utóbbinak sikerült. Ezt követően indított Dennis, aki tarthatatlannak bizonyult, a kétszeres időfutam-világbajnok végül magabiztosan győzött. Valter Attila (CCC Team) 5 perc 10 másodperces hátránnyal a tizenhatodik helyen zárt.

  • Április 23., csütörtök, 2. szakasz: Frauenfeld – Frauenfeld, 46 km
  • Április 24., péntek, 3. szakasz: Fiesch – Nufenenpass, 33.1 km
  • Április 25., szombat, 4. szakasz: Oberlangenegg – Langnau, 36.8 km
  • Április 26., vasárnap, 5. szakasz: Camperio – Disentis-Sedrun, 36 km
Szerző
Fotó: CCC ProTeam
'Fel a tetejéhez' gomb