MKSZ hírek

Kerékpározni szabad!

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében 2020. március 28-tól április 11-ig szigorították a kijárási szabályokat, mellyel kapcsolatban több félrevezető információ került fel a közösségi oldalakra. A Kormány 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelete a kijárási korlátozásról a következőket mondja ki:

5. § Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

Tehát, ahogy a Magyar Kerékpárosklub is megírta Facebook oldalán:

  • Sem a biciklis sportot, sem a közlekedést nem tiltották be!
  • Továbbra is elmehetsz dolgozni, a boltba, orvoshoz, gyógyszertárba stb. biciklivel az általános szabályok betartásával
  • Kerékpárszervizbe lehet menni
  • Szabadidős célból viszont csak egyedül vagy azzal mehetsz el bringázni, akivel együtt élsz, és legalább 1.5 méter távolságot kell tartani másoktól.

Bízunk benne, hogy a közeljövőben sem lesz szükség komolyabb korlátozásokra, és amennyiben betartjuk a szabályokat továbbra is lehet majd kerékpározni edzés vagy szabadidősport céljából.

Kérünk mindenkit, hogy tartsa be a vonatkozó szabályokat, vigyázzunk egymásra!

Szerző
Magyar Kerékpárosklub FB
'Fel a tetejéhez' gomb