MKSZ hírek

MKSZ elnökségi döntések a koronavírus veszélyhelyzet kapcsán

Tisztelt Sportolók, Klubok, Munkatársak!

Az MKSZ elnökségének 2020. március 15-i döntésének megfelelően a mai naptól a Szövetség valamennyi partnere biztonságának és egészségének megóvása érdekében rendkívüli munkarendet vezetett be. Az MKSZ Iroda munkatársai számára otthoni munkavégzést rendelt el. A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet idején a Szövetség a feladatait elektronikus úton végzi, a munkatársak munkaidőben telefonon és e-mailben állnak rendelkezésre.

Az elnökség korábbi – március 11-i – döntésének megfelelően a versenyszervezők törölték és elhalasztották a versenyeiket a következő egy hónapos időszakban, az elhalasztott versenyek új időpontjának bejelentésének módjáról a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást, a versenyek szervezésének aktuális állásáról folyamatosan frissített adatokkal a honlapon a VERSENYNAPTÁRból lehet tájékozódni.

23/2020. (III.15.) MKSZ elnökségi határozat

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége – figyelemmel a Kormány veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletére – az MKSZ munkatársai, a sportolók és sportszakemberek, valamint a Szövetség valamennyi partnere biztonságának és egészségének megóvása érdekében rendkívüli munkarend bevezetéséről döntött, az alábbiak szerint:

  1. Az MKSZ irodájában – akár munkaviszonyban, akár megbízási jogviszonyban – foglalkoztatott munkatársak tekintetében az Elnökség 2020. március 16-tól kezdődően otthoni munkavégzést rendel el.
  2. A munkatársak 2020. március 16-án csak annyi ideig tartózkodhatnak a Szövetség irodájában, amíg a megkezdett ügyeket elintézik, és az otthoni munkavégzéshez szükséges eszközöket, iratokat magukhoz veszik.
  3. A feladat kiosztás, a kapcsolattartás, az egyeztetések és a beszámoltatás elektronikus úton történik. Az otthoni munkavégzés keretében a munkatársak munkaidőben telefonon és e-mail-ben kötelesek rendelkezésre állni, illetve a folyamatban lévő és aktuális ügyeket intézni.
  4. Azon halaszthatatlan ügyekben, amikor a Szövetség képviselőjének a személyes jelenléte, nyilatkozata, aláírása szükséges, az elnök és a főtitkár egyeztetik az ügy elintézésének módját.
  5. Az Elnökség 2020. március 16-tól kezdődően nem tart személyes ülést, az egyeztetés és a döntéshozatal elektronikus úton történik.
  6. A jelen határozatban meghatározott rendkívüli munkarend visszavonásig áll fenn. A rendkívüli munkarend fenntartásának szükségességéről az Elnökség a járványügyi helyzet alakulásának függvényében későbbi időpontban dönt.
  7. Az Elnökség felhívja a Főtitkárt, hogy a Szövetség tagjait, munkatársait és partnereit e határozatról tájékoztassa.

22/2020. (III.11.) MKSZ elnökségi határozat

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége felhívja a főtitkárt, hogy a Kormány veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletére [R.] figyelemmel az alábbiakról tájékoztassa a szövetség tagjait, a sportág szereplőit:

  1. A R. alapján 2020. március 13., csütörtök 0:00 órától kezdődően tilos 100 fős létszámot meghaladó beltéri és 500 fős létszámot meghaladó kültéri rendezvényt tartani.
  2. Erre tekintettel az MKSZ felhívja a tagjait, hogy azon versenyek vonatkozásában, melyeknél a sportolók, a szervezők, közreműködők és a nézők létszáma együttesen eléri az 500 főt, a verseny meghirdetésével azonos kommunikációs csatornákon, azonos formában és módon tájékoztassák az érintetteket a verseny törléséről vagy későbbre halasztásáról. Az MKSZ javasolja, hogy ezeket a versenyeket a szervezők későbbi időpontban tartsák meg.
  3. Az MKSZ javasolja, hogy azon versenyek szervezői, akiknek az eseményén a sportolók, a szervezők, közreműködők és a nézők létszáma várhatóan együttesen sem éri el az 500 fős létszámot, a résztvevők biztonsága, illetve az egészségügyi kockázatok minimalizálása érdekében, szintén fontolják meg, hogy rendezvényüket törlik vagy későbbi időpontra halasztják.
  4. A vészhelyzet miatti rendkívüli intézkedések betartása a rendező, szervező, üzemeltető felelőssége. Amennyiben az MKSZ tagjai a vészhelyzet miatti rendkívüli szabályokat nem hajtják végre, az ebből eredő esetleges károkért az MKSZ nem felelős.
  5. Arról, hogy az elhalasztott versenyek később mikor rendezhetők meg, az MKSZ elnöksége később foglal állást, annak függvényében, hogy a vészhelyzet kihirdetésére okot adó körülmények mikor szűnnek meg.
  6. Az MKSZ az elhalasztott versenyekre befizetett regisztrációs díjat a későbbi időpontra történő bejegyzés díjaként kezeli.
'Fel a tetejéhez' gomb