Cyclo-cross

Vas Kata Blanka a Proximus-Alpha Motorhomes cyclo-cross csapatában

Március 5-én, csütörtökön tartotta hivatalos csapatbemutatóját Szabó Zsófia és Vas Kata Blanka női kontinentális sora a belga Doltcini-Van Eyck Sport. A prezentáción bejelentették, hogy Blanka a 2020/2021-es cyclo-cross szezonban a Proximus-Alpha Motorhomes csapatát erősíti majd.

Oudenaardse adott otthont a belga Doltcini-Van Eyck Sport női kontinentális csapat prezentációjának március 5-én, csütörtökön. A két magyar versenyzőt – Szabó Zsófiát és Vas Kata Blankát – is a soraiban tudó belga klub bemutatta 2020-as keretét, versenyprogramját valamint bejelentette együttműködését a Proximus-Alpha Motorhomes cyclo-cross sorával. A tizenhét fős keretre – 5 belga, 4 holland, 2 osztrák, 2 magyar, 1 svájci, 1 ciprusi, 1 francia és 1 új-zélandi versenyző – nemzetközi program vár, a cél továbbra is a fiatal kerekesek számára a nemzetközi elitben való szereplés megteremtése. A prezentáció végén bejelentették az együttműködést a Proximus-Alpha Motorhomes cyclo-cross sorával, amelynek új csapatvezetője a brit Helen Wyman lesz.

„Két tehetséges versenyzővel erősítjük meg a keretünk – mondta Eddy van Bunder a Proximus-Alpha Motorhomes tulajdonosa. – Nyáron benyújtjuk a kérvényt, hogy szintet léphessünk. A Doltcini-Van Eyck Sport csapatával folytatott együttműködésünk azt jelenti, hogy az országúti csapat szponzorai télen is láthatók lesznek a mezünkön és fordítva: a Proximus és az Alpha Motorhomes logója is megjelenik majd a Doltcini-Van Eyck Sport felszerelésén.” Vas Kata Blanka mellett a belga Alicia Franck érkezését is bejelentették a cyclo-cross sornál.

Szerző
Fotó: Doltcini-Van Eyck Sport Women Cycling Team
'Fel a tetejéhez' gomb