Pálya

Magyar eredmények a berlini pálya világbajnokságról

A február 26-a és március 1-e között a németországi Berlinben zajló pályakerékpáros világbajnokságon Magyarország négy számban volt érdekelt: Filutás Viktor a pontversenyben, Lovassy Krisztián omniumban és scratchben, míg Szalontay Sándor sprintben állhatott rajthoz.

A tizenöt kilométeres scratch számban Lovassy Krisztián révén a világbajnokság második versenynapján már egy magyar versenyzőnek is szoríthattunk. A legjobbnak a fehérorosz Yahueni Karaliok bizonyult, aki az országútról is jól ismert olasz Simone Consonni és a spanyol Sebastian Mora Vedri kettősét utasította maga mögé. Lovassy kiválóan versenyezve végül a 14. helyen zárt.

A harmadik versenynapon Filutás Viktor volt érdekelt a pontversenyben. A huszonhárom éves kerekes több hajrában is aktívan részt vett, mutatta magát, sokat próbálkozva 5 pontot gyűjtött, ezzel a 14. helyen végzett. A számot egy nem mindennapi káprázatos teljesítménnyel az új-zélandi Corbin Strong nyerte a spanyol Sebastian Mora Vedri és a holland Roy Efting előtt.

A következő versenynapon Lovassy Krisztiánnak omniumban, míg Szalontay Sándornak sprinten drukkolhattunk. Szalontay 9.650-es idővel a kétszáz méteres leborítást a tizennyolcadik helyen abszolválta, majd a legjobb tizenhatba kerüléséért az új-zélandi Sam Webster ellenében maradt alul. A szám holland házidöntőjében az aranyérmet Harrie Lavreysen nyakába akasztották, aki Jeffrey Hoogland ellenében bizonyult jobbnak. A magyar kerekes végül a 19. helyen zárt.

Lovassy Krisztián az omnium scratch számában a 24., a tempóversenyben a 18., míg az eliminációs futamban a 22. pozíciót szerezte meg. A pontversenyt egy látványos véghajrá győzelemmel zárta, a négy számból álló omniumban így végül a 20. helyet szerezte meg. A számot a tavalyi világbajnokság ezüstérmese a francia Benjamin Thomas nyerte a holland Jan-Williem van Schip és a brit Matthew Walls előtt.

A 2021-es pályakerékpáros világbajnokságnak Türkmenisztán, azon belül is Ashgabat adhat otthont.

'Fel a tetejéhez' gomb