Országút

Karl Ádám szerezte az UC Monaco idei első győzelmét!

Karl Ádám immáron a harmadik szezonját kezdi a regionális UC Monaco csapatában, melynek színiben a minap a Ronde de Montauroux egynaposán diadalmaskodott.

Karl Ádám 2018-ban került a UC Monaco regionális csapatához. A klub a Monacói Kerékpáros Szövetség égisze alatt 1952-ben alakult, jelenleg egy hegyikerékpáros és egy U23-as országútis csapatot működtet. A UC Monaco 2013-ban döntött úgy, hogy a fiatalok képzésére fekteti a legfőbb hangsúlyt. Az elmúlt évek legnagyobb neve az olasz Matteo Draperi volt, aki itt bontogatva szárnyait később a pro-kontinentális Wilier Triestina-Selle Italia csapatát erősítette.

„Nagyon motivált vagyok az új idény rajtja előtt és a felkészülésem is remek ütemben halad – nyilatkozta csapata egyik közösségi oldalán a magyar kerékpáros. – Leginkább az áprilisi és májusi olasz egynapos versenyekre készülök. Meglátjuk, hogy mire lehetek képes.”

Mindenesetre a Ronde de Montauroux  verseny remekül sikerült, Karl Ádám ugyanis megnyerte a viadalt csapattársai Alexis Roche és Marc Mehagnoul előtt.

Szerző
Fotó: Frédéric Torrecillas FB
'Fel a tetejéhez' gomb