Országút

Valter Attila világsztárokkal a francia háromnapos dobogóján

Dina Márton is UCI pontokat szerzett Törökországban

Valter Attila (CCC Team) az előkelő tizedik helyen zárta a franciaországi Tour des Alpes Maritimes et du Var szakaszversenyét, megnyerve a legjobb fiatalnak járó fehér trikót, miközben Dina Márton (Kometa-Xstra) is fontos UCI pontokat szerzett Törökországban.

Február 21. és 23. között került megrendezésre a három szakaszos Tour des Alpes Maritimes et du Var viadal Franciaországban, mely verseny mindhárom etapja hegyi befutóval zárult, így egyértelműen a hegyimenőknek kedvezett.

Az első szakaszon hazaért két szökevény, a francia Anthony Perez (Cofidis) győzött Anthony Turgis (Total Direct Energie), Michael Storer (Team Sunweb), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) és Valter Attila (CCC Team) előtt.

A második etap a legendás Col d’Eze csúcsán zárult. Az új csapatában remek formát mutató Nairo Quintana (Arkea-Samsic) negyven másodperc előnnyel célba érkezve győzedelmeskedett, miközben Valter Attila az esélyesek csoportjával érkezve tizennegyedikként zárt.

A harmadik szakasz ugyancsak hegyi befutóval végződött a La Mont Faron emelkedőjén. A záró etap során is hazaért a szökés, a francia Julien Bernard (Trek-Segafredo) diadalmaskodott. Az összetettért küzdők sora szétesett ugyan, de Valter ezúttal is kiválóan tartotta magát tizenhatodikként célba érkezve.

Összetettben Nairo Quintana (Arkea-Samsic) győzött Romain Bardet (AG2R La Mondiale) és Richie Porte (Trek-Segafredo) előtt, Valter Attila a tizedik lett, ezzel húsz UCI világranglista pontot gyűjtött, nem mellékesen megnyerve a fiatalok különversenyét és ezzel megszerezve a fehér trikót.

„Nagyon erősnek éreztem magam az elmúlt pár napban – mondta a magyar versenyző a CCC Team weboldalán. – Akárcsak az előző két szakaszon ezúttal is kiválóan dolgoztunk csapatként, így Fausto Masnada és jómagam is remek helyzetből kezdhettük az utolsó emelkedőt. Az iram nagy volt, de nem konstans, ezért egy idő után inkább úgy döntöttem, hogy saját tempóra váltok. Utólag úgy vélem, hogy ez egy kiváló húzás volt, hisz nagyon sok srácot értem utol, többek között a fehér trikós Storert is, ezzel megnyerve a fiatalok különversenyét. Nagyon örülök annak, hogy dobogóra állhattam olyan versenyzők mellett, mint Nairo Quintana vagy Romain Bardet. Nagy dolog, hogy az összetett tizedik helyén zártam a második versenyem a CCC WorldTour csapatának színeiben.”

Törökországban február 20. és 23. között rendezték a 2.1-es besorolású Antalyai Körversenyt, ahol Dina Márton (Kometa-Xstra) és Filutás Viktor (Giotti Victoria) képviselték a magyar színeket.

Az első két etap leginkább a sprintereknek kedvezett, bár a mezőny a második szakasz során rendesen szétmorzsolódott. Dina Márton az első sorral az előkelő tizenötödik helyen zárta a napot, ezzel megalapozva jó összetettbeli helyét. A harmadik szakasz a Termessos hegyi befutójával zárult, Dina harmincadikként ért célba, ezzel az összetett huszadik helyére kerülve. Az utolsó nap szintén a sprintereké volt, Dina Márton megőrizte huszadik helyét, ezzel újabb három UCI világranglista pontot gyűjtve. Filutás Viktor (Giotti Victoria) csapattársát az összetettben hetedikként záró Zurlót segítve a hatvanadik helyen végzett.

Szerző
Fotó: CCC Pro TeamFotó: Kometa Xstra Cycling Team
'Fel a tetejéhez' gomb