MTB

Benidormban edzőtáborozott a monti válogatott

A Mountain Bike válogatott 2020-as első közös programja a spanyolországi edzőtábor volt. A benidormi kéthetes felkészülésen a felnőtt válogatott Buzsáki Virág, Schmidel Regina, Dr. Cseh Veronika, Parti András és Palumby Zsombor mellett utánpótlás versenyzők is jelen voltak részben szövetségi támogatással, részben saját költségen.

A csapathoz csatlakozott Kriván András, gyógytornász és erőnléti edző, aki kerékpárversenyző múltjának köszönhetően tisztában van azzal, hogy mire van szüksége egy versenyzőnek. Mindenkit felmért és az állapotának erőlétének megfelelő korrekciós gyakorlatokat végeztek együtt, minden reggel és délután. András nem csak erőnléti feladatokban segített, hanem regenációt elősegítő tippeket is adott.

Az időjárással óriási szerencséje volt a sportolóknak, hiszen a két hét alatt egyszer sem esett az eső és az átlag hőmérséklet is a 20 fok körül mozgott. Azáltal, hogy a felnőtt és az utánpótlás válogatott együtt töltötte az idő nagy részét, a rangidősek a fiatalokkal rengeteg tapasztalatot tudtak megosztani, ami nyilvánvalóan segíti az utánpótlás korú sportolók fejlődését.

A szállás és az ellátás is nagyszerű volt, a szállodai menü lehetővé tette sporttáplálkozási szempontból az ideális étkezést. Ebben a témában nagy segítség volt még Parti András is, aki megosztotta tapasztalatait az ideális étkezésről. A szállás kiválasztásakor a szervezők figyeltek arra is hogy a várost minél gyorsabban elhagyva a környező hegyeken tudják a sportolók a napi edzésmunkát  elvégezni.

A napjaikat erősítéssel kezdték, majd ezt specifikus kerékpáros edzés követte, a napot nyújtással és hengerezéssel zárták. Ez a két hét nagy jelentőséggel bírt a felkészülésben, hiszen a körülmények lehetővé tették, hogy a versenyzők, csak az edzésmunkára összpontosítsanak.

'Fel a tetejéhez' gomb