Országút

Pelikán János az Androni Giocattoli-Sidermec csapatában

Olasz és belga kerékpáros szakportálok is megerősítették, hogy Pelikán János az egyik legrégebben talpon lévő olasz csapat, a Pro Team, azaz másodosztályú besorolással bíró Androni Giocattoli-Sidermec színeiben folytatja pályafutását. A magyar kerekes akár az idei, Budapestről rajtoló Giro d’Italián is ott lehet az olasz sor színeiben. – írja a velo.hu.

Az Androni 1996-ban alakult Gaseosas Glacial-Selle Italia néven. A legendás Gianni Savio klubja rendre ott van a Giro d’Italia szabadkártyás sorai között, így 2020-ban is szabadkártyával indulhatnak a Magyarországról rajtoló Olasz Körversenyen.

A huszonnégy éves Pelikán János az elmúlt idényt a Pannon Cycling Team színeiben töltötte, melynek tagjaként a V4 Special Series egyik viadalán első, míg a másikon másodikként zárt, de a Gemenc Nagydíj második egynaposát is megnyerte, a szezont 168 UCI világranglista ponttal abszolválva.

Az Androni híres arról is, hogy rendre kiváló kerékpárosokat nevel ki a World Tour csapatok számára, elég csak a 2019-es Tour de France győztesére a kolumbiai Egan Bernalra gondolni. Mivel az Androni rajthoz állhat az idei Giro d’Italián, így Valter Attila (CCC Team) mellett, akár Pelikán János is ott lehet a verseny budapesti rajtjánál, persze biztossá, ez csak a két sor kerethirdetésénél válhat. Pelikán és Valter mellett másik két másik magyar kerekest is láthatunk profi csapatban, hisz Kusztor Péter a szintén Pro Team Novo Nordisk, míg Peák Barnabás a World Tourba tartozó Mitchelton-Scott sorát erősíti 2020-ban.

Forrás
velo.hu
'Fel a tetejéhez' gomb