Cyclo-cross

Vas Kata Blanka bombaerős mezőnyben remekelt Belgiumban

Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport) kiváló hétvégét zárt Belgiumban, előbb a DVV Trofee  harmadik fordulójában a ronse-i Hotondcross versenyen lett tizenkettedik, majd a Vlaamse Druivencross C1-es viadalán, bombaerős mezőnyben zárt ötödikként.

December 14-én a DVV Trofee harmadik fordulójának Ronse adott otthont. A saras, technikás pályán a győzelmet a holland Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) szerezte meg, a mezőny egyetlen magyar kerekese Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport) a tizenkettedik helyen zárt, ezzel hat világranglista pontot gyűjtve.

Vasárnap a C1-es Vlaamse Druivencross következett bombaerős mezőnnyel. A saras-vizes pálya nagy kihívás elé állította a résztvevőket. A rajtot követően Annemarie Worst (777) hamar az élre vágott, a holland kerekest pedig már nem is tudták utolérni, így végül több mint egy perces előnnyel győzött Lucinda Brand (Telenet-Baloise) és Alice Maria Arzuffi (777) előtt.

Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport) fantasztikusan versenyezve az előkelő ötödik helyen zárt, mindössze másfél percet kapva a győztestől. A magyar versenyző olyan kerekeseket utasított maga mögé, mint a világbajnoki címvédő Sanne Cant (Iko-Crelan), a luxemburgi Christine Majerus, a brit Evie Richards (Trek Factory Racing CX) vagy éppen a holland Ellen van Loy (Telenet-Baloise).

Remek teljesítményével Blanka Kata újabb huszonöt UCI ponttal gazdagodott.

'Fel a tetejéhez' gomb