Cyclo-cross

Adventi Robinson Cross beszámoló

Az ötödik Tirpák Cross 3. futama az adventi Robinson Cross verseny volt. Szerencsére az időjárás megint kegyeibe fogadta a versenyzőket és egész kellemes időben tekerhettünk .Azt már tudni lehetett hogy nehéz pálya vár majd a versenyzőkre, tényleg az volt, főleg fizikailag!

Szokás szerint 10:00-kor a gyerkőcök rajtoltak nekik 2 kör volt a penzum ugyanazon a nyomvonalon ahol a felnőttek is mentek. Szokás szerint nagyon élvezték a futamot és kiváló versenyt csináltak.

11:00-kor indult  az igen népes HOBBI mezőny ahol rögtön egy fiatal srác állt az élre megtréfálva a rutinosabb ridereket. Izgalmas csatákat láthattunk körről körre változott a sorrend, hihetetlen jó volt nézni a küzdelmeket. Meglepetésben sem volt hiány hiszen abszolútban az Szögyényi Gábor győzött akinek az idei szezonban ez volt az első versenye ráadásul Gabinak a futás a fő sportja.

Fotók

12:00 után pár perccel rajtolt az ELIT mezőny ahol most is elszánt harcosok sorakoztak fel bár az MK futam miatt többen hiányoztak a megszokott listából. Így sem volt hiány kemény bringásokból hiszen Kis Józsi, Farkas Attila, Géczi Gergő és Száva Tamás vagy Eke Zoltán korábbi M2-es Magyar Bajnok, valamint az Ukrajnából, Szlovákiából és Romániából érkezett kerekesek  megadták az alaphangot a  kiváló futamhoz. Klubszinten is sok csapat megjelent: a Kontent-DKSI, a Vinibike, a Hote SE, a KKB SE, az NykSe, a Merida Maraton, az ACS pro Racers.

Köszönhetően az új nyomvonalnak nagyon technikás és erős pálya lett kijelölve. Az elején kialakult egy erős vezető csoport, viszont a mezőnyben is  igen kemény csaták zajlottak, a táv felénél elég sokan kezdtek veszíteni tempójukból és igen megváltozott a középső boly sorrendje. Az első kör után  a versenybírók a 11-es táblát mutatták fel  azaz ennyiszer 5 és fél percet kellett megtenni a jó eredményért. Összességében egy igen látványos és nagyon fárasztó versenyt sikerült összehozni a Robinson dombon  amiben nem csalódott a közel 75 nevező és a kilátogató szurkolótábor sem.

Január 26-án Nyíregyházán jön a Tirpák Cross zárófutama!

Eredmények

2019vas15dec00:00vas23:59V. Tirpák Cross - 3. futamBringakirály KupaNyíregyháza - Robinson dombSzakágCyclo-cross

'Fel a tetejéhez' gomb