Pálya

Szalontay Sándor tovább javította a 200 méteres magyar rekordot

Szalontay Sándor 9.561 másodpercre javította a 200 méteres magyar csúcsot a brisbane-i pályakerékpáros világkupán, ezzel a második helyen kvalifikált, végül pedig kilencedikként zárt a Sprint számban.

Alig egy héttel az új-zélandi fordulót követően az ausztráliai Brisbane-ben folytatódott a 2019/2020-as pályakerékpáros világkupa. A magyar színeket ezúttal is Filutás Viktor (Omnium) és Szalontay Sándor (Keirin, Sprint) képviselték.

Elsőként Szalontay Sándor volt érdekelt Keirinben. Sprinterünk a negyedik futamban szerepelt, ahonnan sajnos nem sikerült a továbbjutás, mintahogyan a reményfutamból sem tudott továbblépni. A magyar versenyző végül a huszonegyedik helyen zárt, ezzel nyolcvan világranglista pontot gyűjtött. A számot a kolumbiai Kevin Santiago Quintero nyerte.

Szalontay a 8-ba kerülésért az orosszal mérkőzött, mikor a cél előtt nagyot bukott.

Az Omniumban Filutás Viktornak szoríthattunk, aki a Scratch számot a 18., a tempó versenyt a 14., az eliminációt a 16., míg a pontversenyt 14. helyen abszolválta, így végül tizenkilencedikként végzett száz ranglista pontot szerezve. A világkupa ausztráliai fordulója az új-zélandi Aaron Gate sikerét hozta.

A férfi Sprintben újfent Szalontay került porondra, a kétszáz méteres leborításban 9.561-es idővel megdöntötte az alig egy hete felállított 9.656-os magyar rekordját, ezzel a második legjobb időt érte el, automatikusan a legjobb tizenhat közzé kerülve. Ott aztán az orosz Pavel Yakushevskiy következett. A legjobb nyolc közzé kerülésért az orosz versenyző erősebbnek bizonyult, ám Sándor így is a remeknek mondható kilencedik helyen zárt, nem mellékesen 250 UCI pontot bezsebelve ezzel. A forduló legjobbja a lengyel Mateusz Rudyk lett.

A pályakerékpáros világkupa 2021. január 24. és 26. között a kanadai Miltonban zárul.

'Fel a tetejéhez' gomb