Cyclo-cross

Vas Kata Blanka második az Ethias Cross esseni futamán

Vas Kata Blanka fantasztikusan versenyezve a női kerékpársport élő legendája Marianne Vos (CCC-Liv) mögött lett második a belga C1-es cyclo-cross versenyen.

A nyolcfordulós cyclo-cross verseny-sorozat az Ethias Cross ötödik állomásának Essen adott otthont, ahol a regnáló magyar bajnok Vas Kata Blanka is rajthoz állt.

A női kerékpársport élő legendája Marianne Vos a 2019/2020-as cross idény első versenyét teljesítette, nem is akárhogyan, hisz a CCC-Liv kerékpárosa rögtön a rajtot követően az élre tört, mindössze honfitársa Ellen Van Loy (Telenet-Baloise) tudta tartani vele a tempót. A duó folyamatosan növelte az előnyét az üldözősorral szemben.

A könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető pályán nagyrészt a sár játszotta a főszerepet. Féltávnál úgy tűnt, hogy Alicia Franck (Experza Pro CX), Anna Kay (Experza-Footlogix), Vaska Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport), Karen Verhestraeten (Iko-Crelan) és Loes Sels (Iko-Crelan) ötöse csak a dobogó legalsó fokáért harcolhat, ám Van Loy egy hibás döntés miatt elakadt egy saras részen, így Vos hirtelen egyedül találta magát az élen.

Később éppen Vas Kata Blanka indult el faképnél hagyva Van Loy-t, ám Vos utolérésre már nem volt esélye, így a holland sztár magabiztosan nyerte a versenyt Kata Blanka és a brit Anna Kay előtt. A magyar kerekes ezzel hatvan világranglista pontot is gyűjtött.

Szerző
Foto: Doltcini-Van Eyck Sport Women Cycling Team FB
'Fel a tetejéhez' gomb