Pálya

Szalontay csúcs 200 méteren, 5. a világkupán!

Alig egy héttel a hongkongi fordulót követően az új-zélandi Cambridge-ben folytatódott a 2019/2020-as pályakerékpáros világkupa.  A magyar színeket ezúttal is Filutás Viktor (Omnium, Scratch) és Szalontay Sándor (Keirin, Sprint) képviselték.

Elsőként Szalontay Sándor volt érdekelt Keirinben. Sprinterünk a negyedik futamban éppen hogy csak lemaradt a továbbjutásról, harmadikként zárt, majd a reményfutamból sem sikerült továbblépnie. A magyar versenyző végül a huszonegyedik helyen zárt, ezzel nyolcvan világranglista pontot gyűjtött. A számot a maláj Mohd Azizulhasni Awang nyerte.

Az Omniumban Filutás Viktor volt érdekelt, aki a Scratch számot a 16., a tempó versenyt szintén a 16., az eliminációt a 14., míg a pontversenyt 15. helyen abszolválta, így végül tizenhatodikként végzett százharminc ranglista pontot szerezve. A világkupa új-zélandi fordulója a hazaiak legnagyobb örömére Campbell Stewart sikerét hozta.

A férfi Sprintben újfent Szalontay került porondra, a kétszáz méteres leborításban 9.656-os idővel megdöntötte az általa bitorolt magyar rekordot, ezzel az ötödik legjobb időt érte el, majd a következő körből is továbbjutott a kazah Pavel Vorzhev legyőzésével. A legjobb tizenhat között aztán az ausztrál Matthew Glaetzer következett Szalontay Sándor pedig ezt a lépcsőfokot is sikerrel vette, így a legjobb nyolc közzé került. Az elődöntőbe jutásért a japán Yudai Nitta erősebbnek bizonyult, ám Sándor így is a fantasztikus ötödik helyen zárt, ami a világkupa sorozat elindulása óta a legjobb magyar eredmény, nem mellékesen 350 UCI pontot bezsebelve ezzel. A forduló legjobbja a lengyel Mateusz Rudyk lett.

A magyar érdekeltségek Filutás Viktor Scratch futamával zárultak. Viktor kiválóan versenyezve a tizenharmadik helyen végzett ezzel 175 ranglista pontra szert téve. A győzelmet az ukrán Roman Gladysh kaparintotta meg.

A pályakerékpáros világkupa december 13. és 15. között az ausztráliai Brisbane-ben folytatódik.

'Fel a tetejéhez' gomb