Pálya

Filutás és Szalontay a hongkongi pályakerékpáros világkupán

November 29. és december 1. között Hongkong adott otthont a 2019/2020-as pályakerékpáros világkupa harmadik fordulójának. A magyar színeket Filutás Viktor (Omnium, Scratch) és Szalontay Sándor (Keirin, Sprint) képviselték.

Elsőként Szalontay Sándor volt érdekelt Keirinben. Sprinterünk a negyedik futamból sajnos nem jutott tovább, mintahogyan a reményfutamból sem sikerült továbblépnie a brit Jason Kenny és a tajvani Shih Feng Kang ellen. A magyar versenyző végül a tizenkilencedik helyen zárt, ezzel száz világranglista pontot gyűjtött. A számot az új-zélandi Callum Saunders nyerte.

Az Omniumban Filutás Viktor volt érdekelt, aki a Scratch számot a 21., a tempó versenyt a 16., az eliminációt szintén a 16., míg a pontversenyt 14. helyen abszolválta, így végül huszadikként végzett kilencven ranglista pontot szerezve. A világkupa hongkongi fordulója az új-zélandi Campbell Stewart sikerét hozta.

A férfi Sprintben újfent Szalontay került porondra, a kétszáz méteres leborításban 9.854-es idővel a tizenötödik legjobb időt érte el, majd a következő körből is továbbjutott a tajvani Nien Hsing Hsieh legyőzésével. A legjobb tizenhat között aztán a holland Harrie Lavreysen megálljt parancsolt neki. Szalontay Sándor végül az előkelő tizenötödik helyen zárt 145 UCI pontot bezsebelve, Lavreysen pedig stílusosan megnyerte a számot.

A magyar érdekeltségek Filutás Viktor Scratch futamával zárultak. Viktor remekül versenyezve a tizennegyedik helyen gurult át a célvonalon ezzel 160 ranglista pontot gyűjtve. A legjobbnak a holland Roy Eefting bizonyult.

A pályakerékpáros világkupa december 6. és 8. között az új-zélandi Cambridge-ben folytatódik.

Szerző
Fotó: FBFotó: FB
'Fel a tetejéhez' gomb