Cyclo-cross

VárdaCross beszámoló

A kisvárdai várkertben tekerték a bringákat a cyclo-cross versenyen, mely egyben a Tirpák Cross sorozat V. évadának kisvárdai futama is volt. A látványos, technikailag  bonyolult pályán három kategóriában csaknem 70 versenyző állt rajtvonalhoz november közepét meghazudtoló, már-már nyárias melegben.

A nyomvonallal, amely a kisvárdai vár és a Várda Sport Hotel ölelésében van, az eddigieknél is technikásabb és látványosabb pályát jelöltek ki a KKB szervezői, a támogatóknak köszönhetően pedig chipes időmérőrendszer, versenybírók és a mentők segíti a verseny lebonyolítását.

A menetrendnek megfelelően 10-kor rajtolt a gyerekek mezőnye, ahol két kör teljesítése volt a cél. 11-kor követte őket az igen népes hobbimezőny, ott már hat kört kellett tekerni, körönként közel 2, 5 kilométeres távval. A vasárnapi harangszóra indult el az elitmezőny, most is kemény és elszánt versenyzőkkel, nekik már nyolc kör volt a kötelező menet. A várakozásoknak megfelelően az Elit kategóriában nagy csaták zajlottak , és bármilyen meglepő, de a tökéletes időjárás és a pályaminőség ellenére rengeteg műszaki probléma volt a verseny folyamán.

201917nov00:0023:59V. Tirpák Cross - 2.futamVárdaCross KupaKisvárda - VárkertSzakág:Cyclo-crossInfó:Szabadidős rendezvény

'Fel a tetejéhez' gomb
X
X