BMX Freestyle

Jósa Danny – Sérülten is tisztes helytállás a VB-n

November 6 – 10 között Kínában, azon belül is Chengduban került megrendezésre a UCI URBAN CYCLING WORLD CHAMPIONSHIPS, mely a BMX társadalom egyik legjobban várt, legszínvonalasabb, valamint leginkább mérvadó megmérettetése. A nevezők között volt magyar résztvevő is, Jósa Dániel személyében.

59 résztvevővel rajtolt el november 6-án a UCI BMX Világbajnokság. Érdekes tény, hogy az előzetes regisztrációk alapján jóval több rider indult volna a küzdelmen, azonban többen visszaléptek a szerepléstől, néhányan sérülésre hivatkozva.

Jósa Dani 9. indulóként az első csoportba került. Kétszer hatvan másodperc állt a sportolók rendelkezésére, hogy megvillantsák a legmenőbb trükkjeiket. A versenyen mindenki extrém módon erős köröket tett össze, hiszen ezen rendezvénynek van az egyik legnagyobb jelentősége a UCI versenynaptárában a 2020-as Olimpia szempontjából, ugyanis ez egy dupla pontos verseny.

„A mezőny pokolian erős volt. Szokás szerint a legkeményebb banda érkezett meg a VB-re. Logan Martin, Nick Bruce, Irek Rizaev, Daniel Dhers, valamint a tavalyi győztes Justin Dowell is az ellenfeleim között voltak.

A pálya alapterülete kisebb lett, mint amilyen tavaly volt, viszont az elemek nagyobbak és magasabbak lettek.” – nyilatkozta a magyar résztvevő.

Dani a versenyre egy komolyabb sérülésből kilábalva érkezett meg. Ez, mintha meg sem látszódott volna teljesítményén. Dani igazi stílus rider. Teljesen más élményt nyújt, mint a trükk riderek. Egyedi stílusával a speaker-től kezdve a szurkolókon át mindenkit lenyűgözött. Két közel hibátlan köre a 42. helyezésig repítette. Sajnálatos módon a Semi Finals-ba csak a legjobb 24 került be.

„Egy bokaszalag serülésből jöttem Kínába. Kíváncsi voltam, hogy így mit tudok majd nyújtani. Nagyon örülök, hogy a körülményekhez képest megfelelő teljesítményt tettem le az asztalra. Nagyon élveztem a biciklizést.

Azonban sokkal nagyobb büszkeséggel és boldogsággal tölt el, hogy hazámat képviselhettem egyedüli magyar rider-ként a UCI VB-n. Ez egy hatalmas megtiszteltetés volt számomra. Nem tudom elégszer megköszönni a bizalmat, valamint a támogatást a Magyar Kerékpáros Szövetségnek és a hazámnak.” zárta gondolatait Dani.

Forrás
Írta: Farkas Kitti – Sportivo.hu Képek: Molnár Mátyás – Sportivo.hu
'Fel a tetejéhez' gomb