Országút

Kusztor Péter 2020-ban is a Novo Nordisk csapatában

A profi sorok közül elsőként a pro-kontinentális Novo Nordisk véglegesítette 2020-as keretét, amelyben továbbra is ott teker Kusztor Péter.

Kusztor Péter számára a 2018-as Cseh Körversenyt követően vált világossá, hogy egyes típusú cukorbeteg. A magyar versenyző ezt követően került a színtisztán csak egyes típusú diabéteszes sportolókból álló pro-kontinentális Team Novo Nordisk csapatába, ahol a 2019-es idényben nem kevesebb mint nyolc többnapos szakaszversenyen indult, de rajthoz állhatott a legendás Milánó-Sanremó klasszikusán is, amit sikeresen be is fejezett.

A tizenkét nemzet tizenhat sportolója között természetesen 2020-ban is ott lesz Kusztor, akiről Vassili Davidenko csapatvezető is elismerően nyilatkozott:

„Úgy gondolom, hogy Andrea Peron kiváló eredményei nagyban köszönhetőek Kusztor Péter hozzáállásának, aki remek képességekkel rendelkezik ahhoz, hogy összehozza a csapatot a befutót megelőzően” – dicsérte a magyar kerekest a csapatvezető.

Az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett sor keretében mindössze két változás történt, az ausztrál Fabio Calabria és az argentin Emanuel Mini távoztak, helyükre az új-zélandi Hamish Beadle és a holland Gerd de Keijzer érkeztek. A csapatvezetés bízik abban, hogy az idei remek eredményeket jövőre már győzelmekre cserélhetik.

„A 2020-as szezon egy nagy lehetőség számunkra – tette hozzá Phil Southerland a csapat társalapítója. – Egy nagy lehetőség a cukorbetegségben szenvedők számára is. Esélyünk van ezzel arra, hogy a 2021-es idényben még előrébb lépjünk.”

'Fel a tetejéhez' gomb