Országút

Újabb kerékpáros világverseny érkezik Magyarországra

Nyíregyháza rendezheti a 2020-as Országúti Világkupa 9. állomását, junior korosztályban. A sporttörténelmi sikerhez nagyban hozzájárult, hogy a szabolcsi megyeszékhely idén már otthont adott két nemzetközi versenynek is, és bizonyított a Kométa Kritérium Liga, valamint a V4 sorozat házigazdájaként. A 10 fordulós, nemzetközi korosztályos sorozat egyik eseményét a sportág történetében először fogadhatja hazai település.

Gilberto Simoni és dr. Kovács Ferenc

Májusban dr. Kovács Ferenc, a város polgármestere és dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke arról beszéltek, hogy bizakodók a döntéssel kapcsolatosan, és hogy a kiváló együttműködés és a remek szervezés jó kilátásokkal kecsegtet, így a magyar kerékpársport a mára nemzetközi szinten jegyzett versenyzők mellett a versenyrendezés terén is felzárkózhat a világ élmezőnyéhez. Nem véletlen az sem, hogy Gilberto Simoni, kétszeres Giro d’Italia győztes versenyző Törzsök Zsolt és Solymosi János szervezők meghívására személyesen tette tiszteletét az akkori eseményen. Az MKSZ vezetése pedig David Lappartient, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnökének budapesti látogatása alkalmával sikerrel lobbizott a rendezés lehetőségéért.

2020. július 24-26-a között Visegrad 4 Juniors néven fut majd a 3 napos verseny, mely az eddig kilenc fordulós sorozatot egészíti ki. A Nations Cup futamain válogatottak vesznek részt, és olyan legendás versenyek junior verzióját foglalják magukba, mint a Párizs-Roubaix vagy a Gent-Wevelgem.

Országúti kerékpáros világversenyre 1928-ban került sor utoljára Magyarországon, amikor is világbajnokságot rendezhetett Budapest, így már csak ezért is jelentős ez a sportesemény, amely 2020. július 24-26. között kerül megrendezésre hazánkban.

A nemzetközi szövetség (UCI) Nations Cup versenynaptárában szereplő, a Visegrád 4 Kerékpárverseny hazai viadalait is szervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) rendezésében, Visegrad 4 Juniors néven megvalósuló háromnapos ifjúsági világkupa viadal három országúti mezőnyversenyből és egy egyéni időfutamversenyből áll majd:

1. szakasz, 2020. július 24., Vásárosnamény-Nyíregyháza, országúti mezőnyverseny, 99,7 km

2/a szakasz, 2020. július 25., Kisvárda-Ibrány, országúti mezőnyverseny, 74,4 km

2/b szakasz, 2020. július 25., Nyíregyháza, egyéni időfutamverseny, 4,7 km

3. szakasz, 2020. július 26., Vásárosnamény-Nyíregyháza, országúti mezőnyverseny, 114,7 km

'Fel a tetejéhez' gomb