MTB

Diósdon ért véget az idei ELEMinátor sorozat

Vasárnap – október 6-án – kellemes őszi időben, szikrázó napsütésben rendezték meg Diósdon a TeamBike Bringaparkban az ELEMInátor sorozat záró futamát, a ViaLand ELEMInátor Gálát.

Közel hetven gyerkőc és felnőtt állt a rajtokhoz, hogy idén utoljára megmérettesse magát a három versenyszámban, melyekből egy ELEMInátor futam felépül. Először egy technikai pályán kell bizonyítani a versenyzőknek, majd egyéni időmérés következik, hogy ennek a kettőnek az eredményéből kialakulhasson a végső páros futamok sorolása.

A gyerekek nagyon élvezték a folyamatosan pörgő versenyszámokat. Sokan kipróbálták a kitelepült Giro Roadshow produkciót és megismerkedtek a 2020 -as magyarországi Giro d’Italia útvonallal.

A versenyzés és kerékpározás mellett a gyerekek nagy örömére SÜSÜ a sárkány is a rendezvény vendége volt. Elhozta magával segítőit: a lufifújót és az arctetováló segédeket is. A versenynap végére alig marad felismerhető gyermekarc, hiszen ezek a foglalkozások is nagyon népszerűek voltak a futamok között.

A gála indulói oklevél a dobogósai érem díjazásban részesültek.  Itt osztották ki az ELEMinátor négy futamos versenysorozat összetett győzteseinek díja is. A 2019 -es év ELEMInátor versenyek legjobbjai megkapták a bajnoknak járó obeliszk kupát és a bajnoki ELEMInátor mezt.

Az ELEMInátor sorozat 2020-ban is folytatódik, várhatóan egy országot bejáró versenysorozat formájában, hogy minél több gyermeket szólítson a kerékpársport mellé.

EREDMÉNYEK

2019vas06oktEgész napVialand Eleminátor gálaVitanika záró futamDiósd - Teambike BringaparkSzakágMTB

'Fel a tetejéhez' gomb