KometaOrszágút

2020-ban Fetter Erik is csatlakozik a Kometa Cycling Teamhez!

Folytatódnak az előkészületek Alberto Contador Alapítványában a 2020-as évre, immár harmadik szezonjára készül a Kometa Cycling Team kontinentális csapata. A spanyol Sergio García és az olasz Alessandro Fancellu nevének bejelentését követően két magyar versenyző nevét publikálta a spanyol csapat. Fetter Erik a Pannon Cycling Team-ből érkezik, és csatlakozik Dina Mártonhoz, aki már az idei év júniusától a Kometa Cycling Team csapatát erősíti és 2020-ban is itt folytatja szereplését. 

A 2000-es születésű Fetter Erik a mountain bike világából érkezett, ahol 2018-ban junior magyar bajnoki címet szerzett. Ugyanebben az évben a Buenos Aires-ben megrendezett Ifjúsági Olimpián első helyet szerzett rövidpályás mountain bike (XCC) kategóriában. 2019 volt az első év, amikor az országúti kerékpáros versenyekre fókuszált és részt vett a magyar válogatott színeiben a Tour de l´Avenir-en, ahol az összesített versenyben 39. helyen végzett. Emellett a Tour de Hongrie-n és a romániai Sibiu Tour-on is 17. helyen végzett összetettben.

„Ezzel az igazolással egy gyerekkori álmom válik valóra.” – nyilatkozta Fetter Erik. „A csatlakozás lehetősége egy ilyen magas szintű csapathoz elég távolinak tűnt számomra, de minden munka és elkötelezettség kifizetődött most. Alig várom az új évet és hogy a csapattal versenyezhessek. A célom, hogy lépésről lépésre közelebb kerüljek a World Tour-hoz. Meg vagyok győződve arról, hogy ez a csapat számomra nagy előrelépés, azok után, hogy az idei évben versenyeztem először országúton.

“Most azt mondanám, hogy az országúti kerékpározás minden területén viszonylag erős vagyok, mivel jó sprinternek tartom magam és jól bírom a hegyi szakaszokat is, de ez az elkövetkezendő néhány évben fog eldőlni, hogy melyik területen fejlődök legjobban.” – tette hozzá a fiatal magyar versenyző.

Dina Márton a 2019-es év második felében érkezett a csapathoz és szereplését 2020-ban is itt folytatja. Az elmúlt pár hónapban remek eredményeket sikerült elérnie, a Tour de Hongrie-n második helyen végzett az összetett versenyben, míg a Vuelta a Burgos versenyen annak ellenére, hogy a verseny első szakaszán bukott, sikerült a top 20-ban végeznie.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Kometa Cycling Teamben folytathatom a karrierem. Imádok itt lenni, nagyon jól érzem magam a csapattársaim között és a staff többi tagjával is jól kijövök. Úgy érzem számomra ez a legmegfelelőbb csapat, hogy fejlődhessek. Hálás vagyok a bizalomért és a lehetőségért. Eriket már évek óta ismerem! Ő egy rendkívül alázatos, kedves és barátságos fiú, aki nagyon jó versenyző és több területen is erős. Az eddigi kiváló eredményeiből arra következtek, hogy egy remek karrier lehetőség áll előtte.” – mondta Dina Márton.

Ivan Basso, a Kometa Cycling Team sport igazgatója a következőképp nyilatkozott a csapat terveiről: „Évről évre erősödik a kapcsolódásunk a magyar kerékpársporthoz és keményen dolgozunk, hogy felkutassuk a fiatal tehetségeket. Hálásak vagyunk Dér Zsoltnak, a magyar válogatott szövetségi kapitányának, hogy szorosan együttműködik velünk és segíti a munkánkat. Dina Márton már bizonyította rátermettségét és biztos vagyok benne, hogy még nagyon sokat tud fejlődni. Ez lesz Márton első teljes szezonja a csapatban. Erik nála sokkal fiatalabb, de nagyon tehetségesnek tartom és bízom benne, hogy sokat tud majd nálunk fejlődni, de türelmesnek kell lennünk, mivel tényleg nagyon fiatal még.”

'Fel a tetejéhez' gomb