MKSZ hírek

Edzők Napja – 2019. szeptember 25.

A Magyar Edzők Társasága felkérésére a Magyar Kerékpáros Szövetség is csatlakozik a #THANKSCOACH kampányhoz, melyet a Finn Edzők Szövetsége, a finn SAVAL, a Finn Olimpiai Bizottság, valamint a Nemzetközi Edzői Tanács (ICCE) közösen kezdeményezett az Európai Sporthét finn koordinátorával együttműködésben. A kampányhoz való csatlakozás célja az edzői hivatás népszerűsítése.

Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma edző sem. Az edzők különböző háttérrel, más tapasztalatokkal és motivációkkal rendelkező pedagógusok, akik egy dologban mégis hasonlítanak egymáshoz, hiszik, hogy sportolóik általuk válhatnak jobbá, vagy legjobbá, illetve hatásukra válik a mozgás életformává. Ezért szeretnénk, ha mindenki felismerné az edzői munka fontosságát.

Az edzők napját szeptember 25-én ünnepeljük az Európai Sporthét keretein belül.

A kampány során sportolókat, versenyzőket kérünk, hogy nevezzék meg edzőjüket, aki meghatározó változást hozott életükben vagy közösségükben, és mondjon neki köszönetet képpel vagy kisvideóval a #magyaredzo #thankscoach #beactive címkék (hashtag) használatával.

'Fel a tetejéhez' gomb