MTB

Az XCO világkupa utolsó állomása szép magyar eredményekkel

A kanadai világbajnokságot követően, hat magyar versenyző (Benkó Barbara, Buzsáki Virág, Dina Márton, Fetter Erik, Parti András, Schmidel Regina) maradt a tengerentúlon a 2019-es XCO világkupa sorozat utolsó állomására, melyet az USA-ban rendeztek. A snowshoe-i pályán ismét magaslaton kellett küzdeni, 1500 méterrel a tengerszint felett.

A női U23-as futamban élete első világkupáján állt rajthoz Buzsáki Virág, aki a 17. helyen végzett a 25 fős mezőnyben, ez 9 UCI pontot is ért. Regina is kapott 1 pontot.

A hétvége legjobb magyar eredményét a férfi U23-as versenyben Fetter Erik hozta, aki a nagyon előkelő nyolcadik helyen zárt, neki ez volt az első TOP10-es világkupa eredménye. Versenyüket a múlt heti VB ezüstérmes svájci Polombo nyerte, Erik kevesebb, mint 2 percet kapott tőle és 27 UCI pontot is gyűjtött. Ne feledjük, Erik még csak első éves U23-as!

A női elit futamban sprinthajrá döntött. A győzelmet a szezon második végét abszolút uraló Ferrand-Prevot szerezte meg a világbajnoki trikóban a holland Terpstra előtt. Benkó Barbara a 33. helyen végzett, aminél talán jobbra számított, de azzal vígasztalódhatott, hogy csapata megnyerte a világkupa összetett csapatversenyt, melyben neki is komoly szerepe volt végig az év során.

Férfi elitben a svájci Forster megelőzte a már nyolcszoros világbajnok honfitársát Schurtert. Parti András a 43. helyen zárt, 25 UCI pontot is kapott. Dina Márton sajnos nem tudta befejezni a futamot.

A szép eredményekhez sok szeretettel gratulálunk!

'Fel a tetejéhez' gomb